top of page

Gestionarea emoțiilor la copii pe vârste cu exemple

Noi am ajuns cu Iunia la vârsta școlară și realizăm că are ceva lacune în gestionarea emoțiilor. Spre exemplu, atunci când nu știe ceva începe să plângă. Așadar, acesta este un subiect care m-a preocupat mult în ultima vreme deoarece eu cred că gestionarea emoțiilor, a finanțelor și a așteptărilor în viață deși sunt subiecte care nu se învață la școală, sunt cele mai importante în dezvoltarea personalității și vor afecta succesul în viață al copilului. De aceea am citit pe acest subiect și am decis să scriu acest articol pentru a ajuta si alți părinți în situația noastră.


În calitate de părinți, unul dintre cele mai importante roluri ale noastre este să ne ajutăm copiii să navigheze în lumea complexă a emoțiilor. Emoțiile sunt o parte naturală a vieții, dar pot fi copleșitoare și confuze, în special pentru copii. Înțelegând cum să gestionăm emoțiile la diferite vârste, ne putem ajuta copiii să-și construiască obiceiuri emoționale sănătoase și să dezvolte abilitățile de a face față provocărilor vieții.



Sugarii


Copiii sunt complet dependenți de îngrijitorii lor pentru a-și gestiona emoțiile. Ei nu au abilitățile lingvistice pentru a se exprima, așa că se bazează pe indicii nonverbale pentru a-și comunica nevoile. În calitate de părinte, să răspunzi rapid și sensibil la nevoile copilului tău îl poate ajuta să se simtă în siguranță. De exemplu, când un copil plânge, este un semn că are nevoie de ceva, cum ar fi mâncare, schimbarea scutecului sau o îmbrățișare. Răspunzând prompt la strigătele lor, ne putem ajuta bebelușii să se simtă înțeleși și sprijiniți.





Copii mici (todleri)