top of page

Gândul zilei în timpuri confuze(5)Încă de câțiva ani, de când ne-am mutat la curte, eu am încercat să îmi cresc propriile legume și fructe. Nu toate, ci doar cele preferate și în limita timpului disponibil, care nu e atât de mult, atunci când ai copii. M-am hotărât că voi face asta an de an, după ce Iuniei i-au ieșit pete în jurul gurii imediat după ce a înfulecat cu poftă o roșie (ca pe măr așa). Ai zice că e alergie, la prima vedere, dar cu roșiile de grădină nu pățim niciodată așa ceva, deci alergia trebuie să fie la ceva din roșii, dar nu la ele însele, nu?


Faptul acesta mi-a dat de gândit. Dacă pielea noastră scoate la suprafață ceea ce mâncăm, oare nu este la fel și cu mintea noastră? La ce mă refer? Ceea ce citim, ceea ce ascultăm, ceea ce vedem, reprezintă ”mâncarea” minții noastre. Ceea ce gândim, ceea ce vorbim și ceea ce facem reprezintă modul în care mintea noastră scoate la suprafață ”hrana” pe care a primit-o.

În felul acesta devine foarte important ce consumă mintea noastră.

Mai ales în această perioadă, în care stăm mai mult în casă și tindem să consumăm orice, mult mai mult ca de obicei. Mâncăm mai mult și stăm mai mult pe telefoane sau laptopuri. Dar e important să fim înțelepți. Una dintre cele mai importante resurse ale unui om este mintea lui. Dacă rămâi cu mintea sănătoasă în această criză, atunci când vei ieși din ea, vei putea să faci orice, indiferent cât de multe ai pierdut.


Dar cum poți să rămâi întreg la cap în toată această situație ciudată care a venit peste noi? Este foarte important să îți hrănești credința și să îți înfometezi fricile. Filtrează orice material digital consumi, întreabă-te la ce instigă? La panică, anxietate și disperare sau la altruism, speranță și cumpătare? De asemenea, e important să limităm timpul petrecut în fața ecranelor, mai ales acum că stăm toată ziua în casă. Și vorbesc foarte serios! Dacă vrei să ieși cu mintea întreagă din această perioadă, limitează timpul petrecut online. Cum probabil, cei mai mulți dintre noi lucrăm de acasă, aceasta va fi greu de făcut, dar nu imposibil. Asigură-te că îți iei pauze și nu pauze în care să caști ochii la nu știu ce video funny. Are și divertismentul rolul lui, dar dacă e oricând, orunde, oricum, ajunge să te saboteze. Filtrează-ți foarte bine ceea ce consumi. Nu pot insista suficient de mult pe cât de important este acest aspect. Limitează timpul petrecut pe rețelele de socializare. Vei găsi doar panică, certuri, vărsări de năduf pe orice subiect (uneori total nelegat de situația curentă din lume, ci fiecare profită ca să își facă cunoscută cauza). Consumă în schimb materiale care te ajută (online și offline), care își hrănesc credința, speranța, îți aduc o perspectivă care se gândește și la cei din jur, nu doar la tine, care te îndeamnă la iubire, nu la ură.


Dragilor, mintea noastră este una dintre cele mai importante resurse pe care le avem în viața aceasta. Dacă ne hrănim corpul cu hrană bio, cu produse organice, ca să ne fie bine, de ce să nu ne hrănim și mintea cu resurse valoroase? Hrănește-ți credința și înfometează-ți fricile. Filtrează ceea ce lași să intre în capul tău, altfel va ajunge să te afecteze și în cele din urmă să te controleze. Hai să fim înțelepți :)


 

*Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 

5 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

5 Comments


Alexandra Dosaru
Alexandra Dosaru
Mar 26, 2020

Adevarat 🙏,sa urmărim sursele oficiale și sa ne rugam sa fie bine

Like

Prin credință biruim în toate...

Like

Da, adevarat 🙏

Like

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Mar 23, 2020

Perfect!👏👏👏🌈❤🤗

Like

Cristi
Cristi
Mar 23, 2020

Unora dintre noi ne-a prinde bine si niste 'social media distancing' in perioada asta :D

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page