top of page

Gândul zilei în timpuri confuze(7)



Schimbarea e inevitabilă. Uneori este așteptată și pregătită din timp, alteori vine peste tine ca o tornadă și te azvârle departe, de nu te mai poți ține pe picioare. Dar un lucru e sigur. Viața înseamnă schimbare. Plecăm de acasă, ne căsătorim, facem copii, ne schimbăm jobul, ne mutăm în alt oraș, sau chiar în altă țară.


Problema e că cei mai mulți dintre noi doar reacționăm la ceea ce ni se întâmplă, în loc să acționăm, adică să ne luăm propriile decizii și să ne facem propriile schimbări. Viața vine peste noi ca un vârtej, lucrurile se întâmplă, se mișcă cu rapiditate în jurul tău și până să te dezmeticești deja ai ajuns departe. Dar nu ai ajuns neapărat departe în direcția în care voiai să o iei. Ci viața te-a dus acolo unde a vrut ea și tu te-ai lăsat purtat de val. Zilele s-au scurs și te-ai trezit, într-o zi, că nu ești mulțumit de viața ta. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să acționezi. C.S. Lewis spune: ”Nu poți merge înapoi, ca sa schimbi începutul, dar poți să o iei de unde esti și să schimbi sfârșitul ”. Uită-te unde ești acum și începe ceva nou. Știu că pare o nebunie, dar cu siguranță zilele acestea avem mult mai mult timp la dispoziție ca să ne gândim. Să ne gândim dacă doar am reacționat la ceea ce ni s-a întâmplat, sau dacă am acționat, dacă am spus ”stop” atunci când a fost cazul, sau ”voi coti pe aici în ciuda faptului că nu e popular acum”.


Avem o ocazie unică să ne oprim zilele acestea și să analizăm. Închide televizorul măcar pentru o zi și stai puțin să îți mai auzi și gândurile. Caută calmul din mijlocul furtunii, acel punct unic și folosește-l în beneficiul tău. Dacă nu ești mulțumit de locul în care ai ajuns, caută să afli de ce, dar cum nu te mai poți întoarce la începuturi, caută să vezi ce poți face ACUM. Știu că mulți dintre noi suntem speriați, suntem îngrijorați, mulți am pierdut joburi, suntem nesiguri cu privire la ce aduce viitorul și cu siguranță atât prezentul cât și ceea ce vine, ne zugrăvesc o perspectivă sumbră. Dar cum poți ști ce decizii să iei? Cum poți știi ce schimbări să faci? Chiar dacă realizezi ce ai greșit la început, cum poți să fii sigur că nu mai greșești și acum?

Este chiar simplu. Îl poți întreba pe Cel care știe viitorul. Singurul. Dumnezeu. Îl poți întreba încotro să o iei, iar El îți va răspunde. Biblia spune că El nu va goni pe absolut nimeni care vine la El. Deci doar încearcă.


Eu sunt o fire foarte încăpățânată și fixistă. Uneori dacă nu e ca mine, prefer să nu mai fie deloc. Dar am înțeles că sunt limitată și întotdeauna am considerat că e bine să îți știi limitele. Când era ceva ce îmi depășea capacitatea, căutam o persoană cu capacități mai mari ca ale mele, ca să mă ajute. Ei bine, în problema viitorului mi-am dat seama destul de devreme care îmi sunt limitele și mi-am dat seama și Cine ar putea să mă ajute. Așa că L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute. Să mă ajute iar și iar. Și I-am zis că dacă e nevoie să mă și forțeze, dacă e spre binele meu. Și deși am avut planul cincinal mereu, am muncit non-stop pentru lucrurile în care am crezut, dar care nu erau populare, am fost fixistă și încăpățânată, să se facă așa cum vreau eu, totuși nu s-a întâmplat așa. Viața mea nu arată deloc precum mi-o conturasem eu acum 10 ani, ci este una mult mult mai bună și mai frumoasă. Și asta doar pentru că la fiecare pas L-am întrebat pe Dumnezeu ce să fac, încotro să o iau și deși uneori mi-a fost teribil de greu, am ales să fac precum spunea El.


Îmi știu limita. În ceea ce privește viitorul, pot doar întrezări câte ceva, dar nu pot vedea clar. Am încredere însă, că i l-am încredințat singurei Persoane din Univers care vede clar viitorul și care mă și iubește.


Dragilor, eu cred că avem o fereastră unică de timp acum, în care să vedem cum ne-a fost începutul, dacă am reacționat sau am acționat în viață și ce vrem să fim mai departe, indiferent de direcția în care se îndreaptă lumea. Timpul e acum. Ia-o de unde ești ACUM și alege să Îl ai pe Dumnezeu nu doar ca și Consultant al planurilor tale de viitor, ci chiar ca și Arhitect al viitorului tău.


 

*Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 
3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page