Idei rapide de prânz pentru copii


Venind după două săptămâni de vacanță, nu reușesc să reintru în ritm cu gătitul și nu numai. Doar cine are copil știe că îi place sau nu să gătească, are chef sau nu, cu ritm sau fără ritm, copilul trebuie să mănânce. Așa că în perioadele acestea haotice, sau pentru zilele când efectiv nu știu ce să mai gătesc, sau pentru zilele în care nu am timp să fac o mâncare complexă, am mereu trei idei salvatoare pe care le rotesc.

Pentru aceste idei, am mereu în congelator provizii. Adică nu-mi lipsesc niciodată broccoli, mix de legume congelat (broccoli, conopidă & morcovi), dar mai ales am provizii de spanac.

Hai să vedem ideile mele salvatoare de prânz:

1. Spanac cu ou

Aceasta este cel mai folosit preparat salvator, tocmai pentru că este super rapid (5-10 minute) de preparat, dar este și preferat de Iunia. De obicei pun cam 200g de spanac congelat cu puțin unt și apă, apoi adaug un ou, spre final. Spanacul îl iau de obicei piure, că se amestecă mai bine cu oul.

Cam așa arată:

2. Paste cu legume

În ultima vreme, acest preparat tinde să devină preferatul Iuniei. Rețeta este foarte simplă și rapidă. Se pune apa la fiert (1 cană la 100g paste) și când începe să clocotească se adaugă pastele pentru 9-10 minute, până devin suficient de moi. Între timp se pune tigaia pe foc cu puțin unt și apă și se adaugă legumele congelate (cam o pungă la 400g de paste). Spre sfârșit adaug o jumătate de căpățână de usturoi sau puțin usturoi granulat și oregano. Adevărul e că pastele cu legume ne plac și nouă super mult, nu doar Iuniei :)

Cam așa arată:

3. Broccoli cu ou

Aceasta este chiar cea mai rapidă rețetă. Pun în tigaie unt cu puțină apă, apoi adaug broccoli. Spre sfârșit adaug un ou. Câteodată, pe lângă broccoli, mai pun și puțin spanac. Totul ține de creativitate, nu?:)

De obicei arată cam așa:

Tu ce rețete super rapide ai, care funcționează atunci când nu ai nicio idee ce să mai gătești sau efectiv ai doar 10 minute la dispoziție să pui ceva pe masă?

Lasă-mi un comentariu, mai jos, în care să îmi povestești.


 

#reteterapide #retetesuperrapide #retetesuperrapidedepranz #ideisuperrapidedepranz #ideiretetecongelate #reteterapidecopii #reteterapidebebelusi #retetepranz #reteterapidepranz #reteterapidepranzcopii #reteterapidebebelusipranz #spanaccuoureteta #retetapasteculegume #pasteculegumereteta #broccolicuoureteta #reteterapidepranz #reteterapidepranzcopii #reteterapidepranzpentrucopii #retetepentrucopii #retetedepranzpentrucopii #retetepranzcopii #pranzrapidsiconsistent #meniupranzcopii #pranzrapidsiconsistent #pranzrapidsiconsistentpentrucopii #pranzrapidpentrucopii #pranzdeliciospentrucopii #mancarepentrucopiimofturosi #mancarefaracarnepentrucopii #pranzpentrucopii3ani #retetecopii2-3ani #tocanitapentrucopiide1an

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Produse pe care le recomand*:

IMG_9548.JPG
IMG_9319.JPG
IMG_9549.JPG
IMG_9551.JPG

* Acestea sunt câteva produse pe care le folosesc de ani și ani de zile, pe care le iubesc și care mi-au ușurat mult viața de mămică. Pentru că le am deja de câțiva ani, unele dintre ele au fost înlocuite în magazine cu modele mai noi.

Linkurile sunt afiliate.

Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii.