top of page

Idei rapide de prânz pentru copii


Venind după două săptămâni de vacanță, nu reușesc să reintru în ritm cu gătitul și nu numai. Doar cine are copil știe că îi place sau nu să gătească, are chef sau nu, cu ritm sau fără ritm, copilul trebuie să mănânce. Așa că în perioadele acestea haotice, sau pentru zilele când efectiv nu știu ce să mai gătesc, sau pentru zilele în care nu am timp să fac o mâncare complexă, am mereu trei idei salvatoare pe care le rotesc.

Pentru aceste idei, am mereu în congelator provizii. Adică nu-mi lipsesc niciodată broccoli, mix de legume congelat (broccoli, conopidă & morcovi), dar mai ales am provizii de spanac.

Hai să vedem ideile mele salvatoare de prânz:

1. Spanac cu ou

Aceasta este cel mai folosit preparat salvator, tocmai pentru că este super rapid (5-10 minute) de preparat, dar este și preferat de Iunia. De obicei pun cam 200g de spanac congelat cu puțin unt și apă, apoi adaug un ou, spre final. Spanacul îl iau de obicei piure, că se amestecă mai bine cu oul.

Cam așa arată:

2. Paste cu legume

În ultima vreme, acest preparat tinde să devină preferatul Iuniei. Rețeta este foarte simplă și rapidă. Se pune apa la fiert (1 cană la 100g paste) și când începe să clocotească se adaugă pastele pentru 9-10 minute, până devin suficient de moi. Între timp se pune tigaia pe foc cu puțin unt și apă și se adaugă legumele congelate (cam o pungă la 400g de paste). Spre sfârșit adaug o jumătate de căpățână de usturoi sau puțin usturoi granulat și oregano. Adevărul e că pastele cu legume ne plac și nouă super mult, nu doar Iuniei :)

Cam așa arată:

3. Broccoli cu ou

Aceasta este chiar cea mai rapidă rețetă. Pun în tigaie unt cu puțină apă, apoi adaug broccoli. Spre sfârșit adaug un ou. Câteodată, pe lângă broccoli, mai pun și puțin spanac. Totul ține de creativitate, nu?:)

De obicei arată cam așa:

Tu ce rețete super rapide ai, care funcționează atunci când nu ai nicio idee ce să mai gătești sau efectiv ai doar 10 minute la dispoziție să pui ceva pe masă?

Lasă-mi un comentariu, mai jos, în care să îmi povestești.


 

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

4件のコメント


Dar uitandu-ma peste rețetele recomandate e posibil sa mai "fur" cate o idee cand nu am timp prea mult între cursuri ...asta daca ajung acasa...🤭🤫

いいね!

Reteta mea salvatoare sunt paștele cu brânză ( cat mai dulci ) si aromate cu vanilie.

いいね!

Little Corner Of Joy
Little Corner Of Joy
2020年2月13日

@Ana Ciupe ce biiine sună😍

いいね!

Ana
Ana
2020年2月12日

Reteta mea salvatoare este paste cu unt si parmezan (pasta al burro). Sunt super gustoase si rapide. 🤤

いいね!
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page