top of page

Iubire - Ziua 18


”Un țăran rus, care nu ieșise niciodată până atunci din sătucul în care se născuse, a călătorit odată la Moscova. A ajuns la un hotel elegant, cu cizmele pline de noroi si cu o înfățișare total nepotrivită cu locul unde se afla. Recepționerul l-a primit ca pe orice alt client și i-a oferit cheia de la o cameră de la ultimul etaj.


Cu cheia într-o mână și cu bagajele în cealaltă, țăranul a început să urce pe scări. Pe unul dintre pereți, la primul etaj, a gasit o oglindă imensa. Omul, care nu se mai văzuse niciodată până atunci în oglindă, a fost mirat și speriat de figura care i s-a arătat. A început apoi să strige și să se strâmbe la oglindă, cu gândul de a goni “arătarea”, însă a fost foarte surprins să constate că aceasta striga și se stramba înapoi.

A fugit apoi pe scari în sus și a ajuns la etajul al doilea, unde, într-o altă oglindă, a avut de înfruntat din nou “creatura”. Alte strigăte, alte mârâieli din partea omului, alte “răspunsuri” identice din oglindă.

La al treilea etaj, țăranul și “creatura” s-au regăsit nas în nas și au schimbat insulte și strigăte, pentru ca mai apoi omul, dându-si seama ca nu va avea sorți de izbândă, să coboare în fugă la recepție pentru a se plânge.


După descrierea pe care a furnizat-o cu lux de amanunte, recepționerul și-a dat seama de identitatea “agresorului”. Pentru a dezamorsa “conflictul” și dându-și seama că altfel situația ar fi putut degenera, recepționerul a spus: «Omul care te-a înfruntat este de fapt în hotelul nostru pentru a îi proteja pe clienți. De fapt, el este blând și foarte prietenos. Daca îl sperii și țipi la el, va țipa și el la tine, însa dacă îi zâmbești și te porți cuviincios, va răspunde la fel. Să aveți o ședere plăcuta în continuare!»

Țăranul a urcat din nou scările și, spre surprinderea lui, lucrurile s-au petrecut exact așa cum îi spusese recepționerul.”


Aceasta este o povestioară pe care am citit-o prima dată acum câțiva ani și care m-a impactat mult. Mi-am dat seama că, în general, exact așa cum te porți, așa vei fi tratat. Că așa cum vorbești, așa ți se va vorbi. Că dacă vrei să vezi o schimbare, trebuie să te apuci să te schimbi întâi pe tine. Și nu e deloc ușor. Dar știi ce am mai realizat recitind această povestioară? Că deși noi ne purtăm urât, noi îl insultăm de multe ori pe Dumnezeu, deși maltratăm natura pe care El ne-a dăruit-o să avem grijă de ea, totuși Dumnezeu face ca soarele să răsară în fiecare dimineață și ca pământul să rodească încă. În ciuda tuturor lucrurilor, în ciuda faptului că noi ba ne strâmbăm în fel și chip, ba chiar că Îl ignorăm, Dumnezeu ne-a iubit și ne iubește. El este excepția. El răspunde cu iubire la ură, El răspunde cu compasiune la răutate. Și pentru că El e excepția, îmi doresc să Îi urmez modelul. Ce mare lucru facem dacă le răspundem oamenilor frumos atunci când și ei ne vorbesc frumos? Ce mare lucru facem dacă ne purtăm frumos doar cu cei care ne sunt simpatici? Dar producem un mare lucru atunci când răspundem cu bunătate, când ni s-a vorbim cu ură. Producem schimbare. Inima răspunde cu iubire la iubire.


Hai astăzi să răspundem cu iubire tuturor, oriunde suntem, orice facem. Nu pentru că suntem noi mai șmecheri, nu ca să ne vadă oamenii cât suntem noi de ”perfecți”, ci pentru că așa face și Dumnezeu cu noi. Și când simți că nu mai ai putere să o faci, roagă-te și ia-o de la capăt. Roagă-te să primești putere din puterea Celui ce a creat Universul și roagă-te să poți să iubești cu o iubire ca a Lui.


 

Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*

 3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

3 Comments


Foarte interesanta!

Like

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Apr 06, 2020

Imi place mult si povața articolului.💜❤🧡💛💚💙

Like

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Apr 06, 2020

Ce povestioara frumoasa. 🤗

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page