top of page

Confecționează un Jurnal de prințesă


De când mă știu, cel mai mult pe lume îmi place să scriu. Probabil și de asta am blog, nu?

În ultima vreme, am simțit nevoia să scriu mai mult și pentru mine, doar pentru ochii mei și ai nimănui altcineva. Dar pentru aceasta, îmi doream foarte mult un jurnal frumos "de prințese", cum zice soțul meu. Așa că, m-am apucat de meșterit. Știam că mai am puțin material păstrat de când am tăiat draperiile din dormitor și m-am gândit că ar fi un material absolut perfect pentru a-mi înveleli jurnalul.

Deci, după ce am culcat pititca, am dat fuga la cutia mea de croitorie (așa îmi place să o numesc, dar e destul de basic. Are ac, ață și câteva tipuri de materiale și dantelă) și m-am apucat de lucru.

Pentru a structura puțin proiectul, voi lista materialele necesare și modul de lucru.

Materiale necesare:

- o agendă/caiet/jurnal simplu

- pistol de lipit

- panglică

- tulle/carton colorat frumos

Pașii de lucru:

1. Măsoară și taie materialul cu care vrei să învelești jurnalul (dimensiunile variază în funcție de jurnal).

2. Lipește-l pe coperțile jurnalului, având grijă ca acesta să se și închidă (eu a trebuit să dezlipesc o parte din ceea ce lucrasem, pentru că nu se închidea jurnalul).

3. Opțional: Taie colțurile materialului, după ce l-ai lipit pe coperți, astfel încât să arate prezentabil :)

4. Taie cartonul sau materialul pe care vrei să îl lipești pe interiorul coperților. Eu am folosit tulle, pe care l-am pus într-un strat mai gros, dar poți folosi și carton sau chiar o foaie colorată îndoită în două. În cazul cartonului sau a colii, te sfătuiesc să tai colțurile pe rotund pentru un aspect mai plăcut.

5. Lipește materialul pe interiorul coperților, ascunzând astfel tăieturile materialului din exterior.

6. Taie aproximativ 13cm de paglică și lipește-o cu pistolul, începând de la jumătatea exterioară a jurnalului și lasă cealaltă parte a panglicii liberă, pentru a putea face o fundă.

7. Procedează la fel și pentru cealaltă copertă.

8. Leagă panglicile într-o fundă frumoasă.

Proiectul este unul destul de simplu și intuitiv. Eu sunt o persoană chiar neîndemânatică, nici măcar nu reușesc să tai drept, de cele mai multe ori. Și dacă eu am reușit să îmi personalizez singură un jurnal, cu siguranță poate reuși oricine. Așa că pentru toate gândurile, reflecțiile și visele tale te încurajez să îți personalizezi un jurnal și cine știe, poate chiar te vei relaxa făcând aceasta.

Ce spui? Te tentează proiectul meu DIY? Îți vei făuri propriul jurnal de prințesă?❤️

P.s.: L-am numit "jurnal de prințesă" pentru că soțul îmi tot spune că stilul meu e prea de prințesă și așa decorez toată casa. Eu, însă, cred că am doar mult bun gust:)

P.s.2: Nu mai postasem de mult un proiect DIY și nu mă gândeam să îl pun nici pe acesta, dar m-au convins prietenele mele că e un proiect fain de împărtășit. Au dreptate?:)

P.s.3: Poți vedea pașii ilustrați în galeria de mai jos:

 

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

3 Comments


Ana
Ana
Feb 13, 2020

😍😍😍

Like

@Elena Nelică Amancei Daa într-adevăr cele mai faine sunt astea de prințese😁

Like

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Jan 19, 2020

Super fain arata...păcat ca nu sunt cu jurnalele ca sigur mi-as fi facut si eu ...PS: tot jurnal de printesa ar fi fost :)

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page