top of page

La Gradina Zoo din Baneasa


Îi tot arăt Iuniei imagini cu animale, care de care mai colorate și mai spectaculoase din cărticele ei pentru copii. Cărticelele sunt foarte faine, unele chiar imită sunetele animalelor și au chiar și "blăniță", dar Iunia reacționează doar la animăluțele pe care le-a văzut ea în realitate, cățeii vecinilor, pisicile bunicilor, peștișorii din vitrina de la Carrefour😂

Așa că, ne-am hotărât să mergem la o plimbare la Zoo ca să poată vedea animalele în carne și oase. Zis și făcut. Ne-am urcat în mașină și în 10 minute am ajuns la Zoo Băneasa. Acolo am întrebat de unde putem cumpăra bilete. Era o singură casă deschisă și nu o vedeam pe doamna de acolo. Biletul a fost 13 lei de persoană. Pentru Iunia nu am plătit nimic. Nu știu exact de la ce vârstă începi să plătești, dar la copiii cu vârsta până în 7 ani, biletul este redus la jumătate.

Am intrat și deși spațiul părea destul de mic, era curat și primitor. La intrare aveai niște cărucioare/lădițe.. nu aș ști exact cum să le numesc, dar le poți vedea în prima poză de mai jos, destinate copiilor sub 5 ani. A stat și Iunia fix 2 minute în el, apoi nu i-a mai plăcut, așa că l-am dus înapoi. Bine că nu mersesem prea mult 😜 

Programul de vară este de la ora 9:00 până la ora 19:00 în timpul săptămânii și de la 8:00 la 18:00 în weekend. Cel de iarnă este de la 9:00 la 17:00 zilnic. Noi am fost pe la sfârșitul lui august, într-o zi a săptămânii, pe la ora 17:00. Nu știu de ce , dar deja la pe la 6 fără un pic anunțau că se va închide, deși programul este până la ora 19:00.

Din păcate, nu am ales bine ora. Majoritatea animalelor mari (gen leu, tigru etc) dormeau. S-au trezit ușor ușor spre închidere, dar nu erau deloc energice. I-am arătat Iuniei, însă, multe specii de păsări și de maimuțe. Ea era mai interesată, în schimb, să adune frunze de pe jos. Adevărul este că nu prea poți vedea mare lucru de cuști, sau de geamuri, care nu mai arată tocmai ca noi. 

Pentru mine, au fost o surpriză plăcută, totuși, curățenia (nu cred că am văzut niciun ambalaj aruncat pe jos) și liniștea, însă mi s-a părut foarte trist modul în care sunt cazate animalele. Gratii multe și animale triste. Și la ce mă așteptam? poate ai întreba, că doar așa e la zoo. Însă se poate și altfel. Trebuie să recunosc că am comparat, în mintea mea, grădina aceasta cu cea din München, unde animalele au atââât de mult spațiu și dacă sunt vreo 2-3 animale la care vezi sticlă, nu gratii. Nici nu ai senzația că animalele sunt îngrădite. Poate o să scriu odată și despre ea.

Dar, să revenim în București. Am văzut o mulțime de rațe, lebede, flamingo. Multe maimuțici foarte jucăușe, care țopăiau de colo colo. Maimuțicile au avut cel mai mare succes la Iunia și evident, și la noi :) Am reușit să vedem și un jaguar dormind și un tigru super plictisit, care ne ignora total. A mai fost o felină, ce semăna cu o pisică mai mare. De fapt, chiar așa i-am și arătat-o Iuniei, pentru că nu i-am reținut nici noi numele speciei, însă era o felină cu pete de jaguar foarte agilă și plimbăreață, așa că a fost un adevărat spectacol plin de încântare pentru Iunia, care îi urmărea mirată fiecare mișcare.

Deși nu este o varietate de animale, locul este liniștit și fain, cu mulți copii și părinți, dintre care, destul de puțini vorbeau limba română. Există un colț de lectură și un loc amenajat cu hamacuri (pe care îl poți vedea în poze). Este un loc fain unde poți face o plimbare în natură și unde le poți arăta copiilor animăluțe în carne și oase pe care le-ar putea vedea doar în cărți (sau safari, după posibilități😜) 

All in all, cred că vom mai reveni la grădina Zoo a Bucureștiului, atunci când Iunia va fi mai mare. Este un loc fain, foarte aproape de noi cu animale pe care nu le-ar putea vedea în mod normal, însă un loc pentru care mi-aș dori îmbunătățiri, mai ales în modul în care arată "locuințele animalelor". Între timp, pot doar să îmi educ copilul despre ce e normal și ce nu și despre ce este bine și ce nu, folosindu-mă de realitatea, care uneori ne debusolează pe noi, adulții, dar care sperăm să se schimbe în generația copiilor noștri.

P.S.: Nu am făcut foarte multe poze, pentru că mi-am dorit mai mult să mă bucur de moment. Dar poți vedea câteva în galeria următoare. Enjoy :)

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page