top of page

Liniștea - Ziua 17


” Trăim într-o societate tare tare ocupată, în care nu mai ai nicio secundă liberă. Nu pentru că nu ai putea, ci pentru că te-ai dezobișnuit. Cum ai câteva momente libere, te gândești cu ce să le umpli. Cel mai adesea, scoți telefonul și începi să dai scroll prin aplicații, căutând să valorifici momentele libere. Problema este că de fapt, le pierzi. Ceea ce am pierdut ca și societate în ziua de azi este liniștea, liniștea aceea adevărată, adâncă, în care te poți auzi gândind. Ne-am dezobișnuit să căutăm această liniște, să ne auzim cu adevărat gândurile și să ne procesăm emoțiile și evenimentele.

Alergăm de la o etapă la alta, de la o sarcină la alta, de dimineața până seara, uitând că de fapt ceea ce este urgent, de cele mai multe ori, nu este și cu adevărat important.

Așadar, eu te îndemn azi să cauți liniștea, liniștea aceea în care să te poți auzi gândind.


Am scris aceste cuvinte în Noiembrie, în secțiunea dedicată membrilor VIP de pe Forum și deși pare că nu mai suntem atât de ocupați în perioada aceasta, de fapt tot găsim cu ce să ne umplem timpul, evitând, fugind de liniște. Dar știi ce? Nu e necesară doar pentru cei mai introverți dintre noi. E necesară mai ales celor extroverți. Într-o perioadă care este așa grea pentru cineva care iubește să iasă din casă, pe care îl energizează oamenii și întâlnirile, procesarea emoțiilor, mai ales în această perioadă, este foarte importantă.

Știu că pare înfricoșător să lași telefonul din mână chiar și pentru câteva secunde, dar îți promit, nu se va întâmpla nimic! Va fi doar liniște. Doar tu, cu gândurile tale. De cât timp nu ai mai stat așa? Să îți auzi gândurile? Pentru introvertiți este poate mult mai ușor să facă asta, dar asta nu înseamnă că e doar pentru ei benefic, ci eu cred că și extrovertiții ar beneficia mult, dacă măcar o dată pe săptămână, ar sta 5 minute deconectați. I-ar ajuta să își limpezească gândurile, să își identifice stările și sentimentele (”de ce mă simt așa?”) și le-ar da claritate, în toată perioada aceasta confuză.


Atfel că repet ceea ce spuneam încă din Noiembrie: ”Eu te îndemn azi să cauți liniștea, liniștea aceea în care să te poți auzi gândind.”


 

Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 
1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Apr 05, 2020

Prin rugăciune putem găsi linistea. 🙏🐞🦋🌈

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page