top of page

Reintegrarea mamelor în câmpul muncii

M-am gândit mult dacă să scriu acest articol sau nu, dar până la urmă am decis că merită scris și sper din toată inima că va fi de folos.


Eu sunt o mamă ce a stat mai mult acasă, adică mai mult decât cei 2 ani după concediul de creștere copil. Pentru că nu am reușit să leg cele 2 sarcini, aveam de ales ori întoarcerea la serviciu la nici 2 ani ai Iuniei sau renunțarea la serviciu, pentru că îmi doream a doua sarcină destul de curând. Ei bine, așa am și procedat. Nu m-am întors la serviciu, am preferat să rămân acasă, am rămas în scurt timp gravidă și mi-am crescut copiii.



De curând, am reușit însă să le integrez pe ambele fete la o grădiniță faină, chiar pe placul meu întru totul, așa că a venit timpul să mă reintegrez în câmpul muncii. Știam că va fi greu, dar mă gândeam că va fi din alte motive. Mă gândeam că probabil după atâția ani de stat acasă va trebui să reînvăț și să vorbesc și să scriu. Pe scurt, mă gândeam că nu mai știu nimic deci îmi va fi foarte greu să mă readaptez.


Nu m-am gândit însă că va fi greu să găsesc întâi un job, înainte de toate. Se pare că CV-ul meu nu este deloc atrăgător pentru recruteri, cel mai probabil din cauza pauzei de câtiva ani de stat acasă. Depuneam CV-uri peste tot și degeaba. Pur și simplu nu mă suna nimeni. Și aveam grijă să depun la joburi pentru care aș fi fost calificată, deci nu așa la orice îmi apărea în cale.



Multe dezamăgiri și lacrimi mai încolo, mi-am găsit un loc la Coding Hub, de care îmi este tare drag, dar acesta a venit prin recomandarea unei prietene, deci nu din căutatul meu pe platformele de joburi.


Așadar, astăzi vreau să lansez un apel către toți recruterii, toți cei care ați putea ține în mână Cv-ul unei mămici, nu îl dați la o parte. Nu îl băga direct în categoria celor neatractive. Mămicile poate că au o pauză mare și poate că vor avea nevoie de timp să se reintegreze în piața muncii, dar sunt talentate și foarte muncitoare și vor da 100% pentru job, îți garantez! Și în plus, nu trebuie să te mai îngrijorezi că vor rămâne gravide în scurt timp de la angajare. Au trecut deja pe acolo! Haha!



Deci dragilor, dacă cunoașteți o mămică ce vrea să se reintegreze în piața muncii, susțineți-o așa cum puteți, încurajați-o și dați mai departe Cv-ul ei. Vă garantez că nu veți regreta!


Cam aceasta am vrut eu să povestesc despre experiența mea și despre reintegrarea în general a mamelor în câmpul muncii. Sper să fie de folos și sper să fie încurajator. Dacă și tu treci prin ceea ce am trecut eu, nu te teme, va fi și mai bine! Vei găsi un locșor al tău! Capul sus!

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page