top of page

Rețetă de papanași semipreparați

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine o rețetă de papanași care se face foarte simplu dintr-un mix la cutie și puțină cremă de brânză.


Practic am cumpărat din Kaufland un mix de papanași de la Dr Oetker (prețul este de 8 lei si un pic) și am urmat instrucțiunile de pe cutie.
Ai nevoie de:

  1. Pachetul cu mixul de papanași

  2. 200 g brânză dulce

  3. 3 linguri de apă

Se pune conținutul pachetului cu brânza și lingurile de apă în vasul mixerului și se amestecă totul cu mixerul la viteză mică, timp de 3 minute până se obține o pastă densă și omogenă.


Ceea ce nu scrie pe cutie este că după ce s-a format compoziția este bine să o lași 5-10 minute și abia apoi să te apuci de modelat.

După aceea te poți apuca de făcut papanașii respectivi. Se formează bile din aluat de 2 dimensiuni (2cm , respectiv 6 cm) și se trec prin făină. Cea de-a doua bilă va avea o adâncitură în mijloc, semnănând astfel cu un inel (vezi poza următoare).

După acest pas, urmează prăjirea. Tigaia trebuie să fie încinsă bine, iar papanașii se pun rând pe rând, se întorc și pe o parte și pe alta până se rumenesc.


Deși pe cutie scrie că mixul este pentru 10 papanași nouă nu ne-au ieșit niciodată 10, ci 7 sau 8.


Poți vedea pașii ilustrați în pozele următoare:

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page