top of page

La ce seriale de femei mă mai uit

În ultima vreme, cel puțin pentru o perioadă, am încercat să evit filmele și serialele violente, cu limbaj prea explicit și cu mult sânge. Cred că lumea aceasta a văzut suficiente orori încât cred că e prea mult să le mai și promovăm la tv.



Așadar, majoritatea serialelor pe care le-am urmărit în ultima vreme sunt unele relaxate și relaxante, de bun-simț și fără violență. Eu le numesc seriale “de femei” în timp ce soțul le numește “telenovele”. Pentru mine nu sunt telenovele deoarece acest cuvânt este, automat, asociat în mintea mea cu limba spaniolă, ca toți cei crescuți în România anilor ‘90 :)

Ei bine, serialele mele de femei sunt în engleză și se găsesc pe Netflix (noi nu mai avem cablu tv de câțiva ani, din fericire).

Iată care sunt acestea:


1. When calls the heart

Este un serial produs de Hallmark realizat după cartea lui Janette Okecu același nume. Acțiunea se petrece într-un mic orășel de frontieră, în America anilor 1900, unde Elizabeth Thatcher, o tânără învățătoare înstărită, dintr-un oraș mare, vine în acest orășel să predea. Ea va schimba viața copiilor și a comunității de aici. Este un serial foarte frumos, aproape idilic depre viața și cultura de atunci a Statelor Unite.


2. Chesapeake shores

Este tot despre viața liniștită și frumoasă dintr-un mic orășel de lângă Baltimore, Chesapeake Shores. Serialul este despre povestea familiei O’Brien și acțiunea începe atunci când fiica cea mare, Abby, se întoarce, din New York, în orașul natal și decide să rămână împreună cu cele două fiice ale sale.


3. Jane the Virgin

Este un fel de parodie a telenovelelor spaniole. Acțiunea se învârte în jurul unei familii de emigranți Latino din Miami și a pasiunii lor pentru telenovele. Acțiunea începe atunci când, Jane, virgină fiind, descoperă că a rămas însărcinată în urma unui control ginecologic de rutină, care fusese de fapt o inseminare artificială. Mie mi s-a părut un film foarte amuzant, deși e clar că se vrea a fi o mare telenovelă, care parodiază telenovelele😊


4. The Good Witch

Deși numele indică ceva legat de magie și misticism, acest serial, produs tot de Hallmark nu are de-a face cu niciuna dintre ele. Este vorba despre viața într-un orășel a lui Cassie Nightingale, proprietara unui magazin numit “Bell, Book and Candle” și a unui han din oraș. Este un serial relaxant, despre modul în care Cassie și fiica ei contribuie în comunitate.


Acestea sunt serialele mele “de femei”, pe care le-am văzut și le recomand. Nu vei găsi violență, limbaj obscen sau tragedii prin ele. Sunt pur și simplu pentru atunci când vrei să mai lași o clipă toate responsabilitățile și să te relaxezi uitându-te la un serial, în urma căruia să nu rămâi și mai tulburat.


Cum ți se par propunerile mele? Care ți-a plăcut cel mai mult?


P.s.: Dacă vrei seriale care nu sunt chiar de femei, iată aici o listă.

 

9 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page