top of page

Totul despre înscrierea la școală

Parcă nu îmi vine să cred. Bebelușul meu, despre care aveam impresia că va rămâne așa pentru totdeauna, a crescut! Are aproape 6 ani! Când oare a trecut timpul? Sincer, sincer parcă au zburat clipele!

Așadar, am ajuns și în acest punct al înscrierii la școală. Este un proces de care m-am temut mult. Aveam coșmaruri noaptea că nu reușim să o înscriem la timp. Nu știu de ce, dar a fost un proces solicitant pentru mine. Poate a fost doar constientizarea faptului că deja intrăm într-o altă etapă, dar cu siguranță a fost un proces plin de emoții.


Chiar și acum când scriu și mă gândesc că puiul meu chiar va merge la școală, parcă mă apucă teama!

Noi am ales până la urmă o școală de stat, deși am analizat și posibilitatea unei școli private, dar am decis să fim conservatori cu bugetul nostru, având în vedere că mai avem încă un copil.


Așadar, ce îți trebuie dacă vrei să înscrii copilul la o școală de stat?

Păi în primul rând îți trebuie un buletin în Circumscripția școlii respective. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că fiecare adresă are alocată o școală din apropiere. Așa că îți poți înscrie copilul doar la școala cea mai apropiată adresei tale din buletin.

Noi, stând pe undeva pe lângă Craiova, a trebuit să găsim pe cineva care să ne ia în spațiu si care să fie în circumscripția școlii dorite de noi. Din fericire, cu ajutorul lui Dumnezeu, am găsit pe cineva care ne-a ajutat cu buletinul și care aparține de școala dorită de noi. Personal, recunosc că am avut mari emoții gândindu-mă unde vom găsi noi pe cineva special acolo unde ne dorim să o înscriem pe Iunia, dar lucrurile s-au aranjat, slavă Domnului :)


Am uitat să menționez că înscrierile se fac undeva în Aprilie-Mai pentru toamnă. De exemplu, anul acesta au început pe 11 Aprilie și țin până pe 10 Mai. Doar că deși pe hârtie este o lună, în realitate sunt doar două săptămâni deoarece în celelalte două este vacanța de primăvară.

De ce acte ai nevoie pentru înscrierea propriu-zisă?