top of page

Un cadou prețios pentru femei

Nota editorului(Geanina): Andreea este mămica deosebită a lui Tudor și a Iuniei și obișnuiește să povestească, în scris, despre viața de soție, de mamă și de creștină a secolului 21. Recent, s-a îndrăgostit de ”Biblia pentru femei”, care cu toate că redă fidel textul original al Sfintei Scripturi, este personalizată cu mici notițe ce contextualizează textul și îl aduc în secolul nostru, ajutându-ne să vedem că deși vremurile sunt altele, frământările femeilor rămân aceleași. Poți citi poveștile, trăirile, experiențele practice și sfaturile Andreei pe: andreeastefanica.wordpress.com

 

De Crăciun am primit de la soțul meu unul dintre cele mai desebite cadouri de până acum: o Biblie foarte frumoasă, cu un design deosebit, gândit special pentru femei. Și pentru că îmi place așa de mult – și sunt convinsă că multor doamne și domnișoare le-ar plăcea să aibă o astfel de Biblie –, m-am gândit să îi fac o scurtă prezentare.Mai întâi, câteva impresii despre felul cum arată. Ca format, această ediție este destul de mare și voluminoasă, fiind mai mult o Biblie de studiu. Coperta este atrăgătoare, de culori, nuanțe și imprimeuri diferite. Primele pagini sunt mai groase, lucioase, colorate pe margini și au un spațiu în care poți scrie mai multe date (numele, data când ai primit/ai cumpărat biblia, membrii familiei, femei speciale din viața ta și evenimente pe care vrei să le ții minte). Înainte de a ajunge la cartea Geneza mai există câteva pagini cu o prefață, o introducere, o listă cu numele femeilor care au lucrat la realizarea acestei ediții, informații despre traducerea făcută de Dumitru Cornilescu, un index și multe lucruri interesante despre viața și activitățile femeilor din perioada biblică.


Iar acum, detalii despre conținut. Înaintea fiecărei cărți există informații despre autor, despre temele din carte, data când a fost scrisă, planul cărții și alte aspecte care ne pot fi utile în studiul respectivei cărți biblice. Titlurile capitolelor și al pasajelor sunt scrise cu roz (în cazul Biblei pe care o am eu) și cu un font asemănător scrisului de mână. Din loc în loc sunt presărate citate spuse de femei, genealogii și diverse notițe scose din textele pe care le citești. Partea care îmi place mie cel mai mult, este că atunci când întâlnim femei, în textul biblic, avem alături și o casetă-text cu explicații despre viața, activitatea, sau rolul respectivei femei, în planul lui Dumnezeu și al familiei, din care făcea parte. Am găsit un text chiar și despre alăptare (ca mamă de bebeluș, evident că mi s-a părut foarte interesant) și alte texte de interes pentru femei: despre infertilitate, despre supunere, respingere, despre mame creative, despre menopauză, despre pregătirea mesei, despre părinții vitregi, despre relația dintre frați și surori, despre văduvie, despre ascultare față de planul lui Dumnezeu etc. Toate aceste subiecte (de interes pentru femei) sunt aduse în discuție pornind de la un personaj feminin, care apare pe paginile Bibliei.