top of page

De ce ai nevoie ca să fii fericit? - Ziua 10



De ce ai nevoie ca să fii fericit? De o mașină ultimul răcnet? De cel mai cool job? De cea mai frumoasă casă din cartier? De cel mai nou smartphone? De cele mai deosebite poze pe Instagram? De cele mai exotice excursii turistice? Ce te-ar face fericit?


Adevărul e că dacă nu ești cu adevărat fericit, nimic din toate acestea nu ți-ar putea aduce fericirea. Ți-ar putea aduce câteva momente frumoase, dar nu fericirea. Fericirea este ceva ce vine din adâncul inimilor noastre și nu din exteriorul lor. Oamenii fericiți sunt fericiți în orice circumstanțe. Am văzut oameni care nu au aproape nimic și care totuși erau mai fericiți, mai împliniți și mai împăcați decât mine.


Fericirea este o alegere. Să alegi să te uiți la ceea ce ai cu mulțumire, nu să fii nemulțumit de ceea ce nu ai. Uită-te în jur. Dacă îi ai pe cei dragi ai tăi în jurul mesei, indiferent cât de bogată este masa sau nu și sunteți sănătoși, oare nu este aceasta fericire?

Dacă știi că Cel ce a creat Universul te știe pe nume și îți vrea binele, oare nu este aceasta cu adevărata fericire?


Dacă fericirea este o alegere, de ce nu ai alege astăzi să fii fericit, în ciuda tuturor circumstanțelor și să îi ajuți și pe alții să vadă lucrurile frumoase din viața lor și să se concentreze pe ele?


 

*Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page