top of page

5 alimente cu 0 calorii: ce sunt și cum ajută


Pentru că eu sunt constant în modul ”dietă”, de fapt încerc să îmi fac mai mult un stil de viață sănătos, caut mereu opțiuni pe care să le încorporez în dieta mea zilnică. Zilele acestea am citit mai mult despre alimentele cu 0 calorii. Ce sunt acestea? Sunt niște alimente cu atât de puține calorii încât corpului îi trebuie un număr egal sau chiar mai mare de calorii ca să digere aceste alimente, deci e practic ca și cum nu ai fi mâncat nimic.

Deci hai să vedem în continuare câteva exemple de alimente cu zero calorii, beneficiile lor și vitaminele pe care le conțin:



1. Castraveți:

Castraveții sunt printre cele mai cunoscute alimente cu zero calorii. Un castravete mediu are aproximativ 16 calorii. Sunt compuși în mare parte din apă și oferă un aport semnificativ de fibre și antioxidanți. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor.

2. Țelina:

Țelina conține fibre și apă în proporții mari. O singură tulpină de țelină poate oferi o senzație de sațietate datorită conținutului ridicat de apă. De asemenea, sunt bogate în vitamina K și potasiu, esențiale pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular. O tulpină de țelină are aproximativ 6 calorii.



3. Salată Verde:

Salata verde, cum ar fi spanacul sau salata romanească, este o alegere excelentă pentru cei care doresc să consume alimente cu zero calorii. Acestea sunt bogate în fibre, vitamine (A, C, K), și minerale cum ar fi fierul și calciul, contribuind la menținerea sănătății pielii, vederii și a sistemului imunitar. O porție de salată verde are aproximativ 5 calorii.

4. Sparanghel:

Sparanghelul este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv vitamina A, C, E și K, precum și acid folic. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. O jumătate de cană de sparanghel are aproximativ 20 calorii.

5. Conopidă:

Conopida este un aliment cu zero calorii bogat în vitamina C, vitamina K și acid folic. De asemenea, conține compuși care au fost asociați cu reducerea riscului de cancer și îmbunătățirea sănătății inimii. O cană de conopidă are aproximativ 25 de calorii.




Acestea au fost exemplele mele de alimente cu 0 calorii. Consumul regulat al acestor alimente cu zero calorii nu numai că poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, dar poate și să îți ofere un aport semnificativ de nutrienți esențiali pentru organism. Integrarea lor în dieta ta zilnică poate contribui la îmbunătățirea stării tale de sănătate și a nivelului de energie. Asigură-te că îți încorporezi o varietate de alimente sănătoase în dieta ta pentru a obține beneficii maxime pentru sănătatea ta generală.

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page