top of page

8 nume de copii din epoca victoriană

Când vine vorba despre a-ți numi copilul, există o mulțime de opțiuni din care să alegi. Ar putea ajuta dacă ai avea o anumită temă în minte. Mulți părinți din ziua de azi se întorc la clasicele atemporale care erau populare în epoca victoriană. Cele mai multe dintre aceste nume au făcut furori în anii 1800 și nu mă mir de ce - toate sunt atât de fermecătoare!



Însuși faptul că aceste nume sunt pe listă demonstrează că au trecut testul timpului și că vor continua să o facă pentru o lungă perioadă de timp! Citește mai departe pentru a alege dintr-o listă de nume ale epocii victoriene care ți-ar putea plăcea:


1. Arthur

Folosit adesea de cei din regalitate, acest nume a fost un adevărat favorit printre cei din epoca victoriană. Are rădăcini celtice și înseamnă ceva de genul „ursului”. De fapt, potrivit celților, artos însemna „urs”, în timp ce rigos sau viros înseamnă „om” sau „rege”. Arthur are, de asemenea, rădăcini romane și se crede că este o variație a numelui roman Artorius. Există o poveste minunată atașată acestui nume. Romancele și istoriile medievale vorbesc foarte bine despre Regele Arthur, un lider britanic care era cunoscut pentru puterea și curajul său. Nu se poate nega că numele Arthur are un sunet atât de puternic! Este perfect dacă tocmai ai născut un băiețel!



2. Ruperta

Sună a regalitate, nu crezi? Ruperta este un vechi nume victorian care a fost popular printre englezi și germani. De fapt, își are rădăcinile în Germania. Este o variantă a numelui Roberta. Ruperta înseamnă „faimă strălucitoare”, iar dacă crezi că copilul tău este destinat unor lucruri mai mari, atunci acest nume ar fi perfect. Este un nume feminin, dar dacă ești îndrăgostit de el și ai un băiețel, ai putea să-l numești și Rupert!


3. Bram

Acesta a fost popular în epoca victoriană și nu văd de ce nu ar trebui să revină! O variantă și o formă mai lungă a numelui Bram este Abraham, iar acesta din urmă este cu siguranță popular în zilele noastre. Bram își are rădăcinile în engleza veche și înseamnă în esență „tatăl mulțimilor”. După cum am menționat mai devreme, este o variantă a lui Avraam. Potrivit Bibliei, Avraam a fost o figură notabilă căreia i s-a promis că va avea o mulțime de copii, de unde și semnificația numelui! Credem că numele Bram este relaxat și funky, perfect pentru băiețelul tău!



4. Wilhelmina

Chiar și simplul sunet sună atât de regal, elegant și sofisticat, nu crezi? Cu siguranță așa credem! Este un nume regal din epoca victoriană și, practic, putem auzi o fanfară când o spunem cu voce tare! Wilhelmina are rădăcini germane și olandeze, dar de la ambele origini, ele înseamnă ceva în aceeași linie: wil, care înseamnă în esență „dorință” sau „voință”, și helm, care înseamnă practic „protecție”, „acoperire” sau „ cască". Este o versiune feminină a numelui Wilhelm sau William. O altă semnificație care este atribuită acestui nume este „dispus să protejez”.


5. Edgar

Este interesant de observat că numele Edgar înseamnă „suliță bogată”. Acum, o suliță nu poate fi bogată, așa că oamenii din Evul Mediu probabil se refereau la un lancier care s-a dovedit a fi bogat. Oricum ar fi cazul, numele Edgar era un favorit pe atunci și cred că este suficient de frumos pentru a deveni din nou popular. Mulți latini din ziua de azi iubesc acest nume și cunoaștem și un poet celebru, Edgar Allan Poe, cu acest nume. Pe atunci, mulți regi aveau acest nume și dintr-un motiv întemeiat - are o notă clasică, regală.



6. Cordelia Un nume de modă veche astăzi, care a făcut furori în epoca victoriană! Era faimos printre prințese și, din moment ce este potrivită pentru regalitate, prețioasa ta prințesă poate fi și ea o mare candidată pentru acest nume! Are rădăcini celtice și latine și înseamnă „fiica mării”. Potrivit unor credințe, înseamnă și „inima”. Dacă ne luăm după operele lui Shakespeare, Cordelia a fost fiica regelui Lear, singura dintre frații ei care s-a dovedit a fi simpatică, adevărată și loială.


7. Silas

Silas este un alt nume din epoca victoriană pentru care nu pot să nu garantez. Are origini latine și înseamnă în esență ceva de genul „om al pădurii”. De asemenea, se crede că este o variație a numelui Silvanus, care se întâmplă să fie zeul roman al pădurii. Este unic, sofisticat și incontestabil fermecător!



8. Edith Derivat din cuvântul englez vechi ”ead”, care înseamnă în esență „binecuvântat” sau „bogăție”, acest nume din epoca victoriană este o altă alegere excelentă pentru fetița ta. Este de modă veche, dar drăguț. Edith s-ar putea referi și la grădina Edenului, care este o referință biblică. Conform Bibliei, Edenul era un tărâm al paradisului în care locuiau primul bărbat și prima femeie, Adam și Eva. Edith este populară printre olandezi și francezi.


Sunt sigură că tu cauți cel mai bun nume pentru micuțul tău, iar cele de pe această listă sunt o alegere grozavă! Numele din epoca victoriană vor fi întotdeauna un clasic, având în vedere cât de sofisticat sună. Sunt pline de un aer de putere și regalitate! Mai ai de adăugat la lista mea? Care ți-a plăcut cel mai mult? Spune-mi în comentariile de mai jos!



0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page