top of page

10 nume din Biblie mai puțin cunoscute

Primesc constant întrebarea de unde le-am ales numele fetelor mele. Răspunsul meu este cât se poate de simplu: din Biblie. Iunia este singura femeie menționată între apostoli ca fiind ea însăși apostol al Domnului (Romani capitolul 16, versetul 7), iar Ariel este menționat în Isaia capitolul 29 versetul 1 și înseamnă ”Leul lui Dumnezeu”. Eu am preferat varianta mai feminină, Arielle.



Și gândindu-mă la cele două prenume, am știut că precis mai sunt în Biblie și altele frumoase și mai puțin cunoscute și m-am gândit să fac o listă cu ele. Iată-le:


1. Cloe

Este un nume menționat de Apostolul Pavel în salutările sale din 1 Corinteni 1:11 către ”casa lui Cloe” și consider că este un nume foarte frumos de fetiță.


2. Toma

Acest prenume este puțin mai cunoscut deoarece Toma a fost un Apostol al Domnului. El a crezut abia după ce a a văzut semnul cuielor din mâinile Domnului. Toma pare un nume bun pentru un băiețel rațional.



3. Timon

Mențiunea acestui nume se regăsește în Faptele Apostolilor 6:5 și ne spune că Timon era unul din cei 7 diaconi aleși să servească biserica din Ierusalim. Este un nume frumos pentru un băiețel credincios :)


4. Ethan (Etan)

(ebr. ‘etan, „durabil", „vechi"). Un înţelept din vremea lui Solomon, cunoscut ca „Ezrahitul", descendent din Iuda, menţionat în 1 Împăraţi 4:31, de asemenea se mai menționează și în titlul Psalmului 89. Un nume superb după părerea mea!



5. Neriah (Neria)

Neriah înseamnă „Domnul este Lampa mea” este fiul lui Mahseia și tatăl lui Baruc și Seraiah ben Neriah. El este menționat în Cartea lui Ieremia (32:12 și 51:59) din Biblia ebraică. După părerea mea, este un nume foarte frumos pentru o fetiță. De fapt una dintre prietenele Iuniei de la grădiniță se numește Neriah și este o fetiță deosebită :)


6. Abel

Acesta este un nume ceva mai cunoscut deoarece multă lume cunoaște povestea lui Cain și Abel și cum acesta din urmă i-a fost plăcut lui Dumnezeu și a fost omorât din gelozie de fratele său. Întreaga poveste se găsește în Genesa capitolul 4.



7. Lidia

Se regăsește în Faptele Apostolilor 16:14-15 și se spune despre ea că era o femeie înstărită care s-a convertit la creștinism și care i-a găzduit pe Apostoli. Este un nume foarte frumos pentru fetițe!


8. Talitha

Este un nume feminin neobișnuit care înseamnă „fetiță” în aramaică, dat cu referire la povestea biblică din Evanghelia după Marcu în care se spunea că Iisus Hristos a înviat un copil mort cu cuvintele „Talitha cumi” sau „Talitha kum” sau „Talitha koum”, adică „Fetiță, îți spun, scoală-te!”



9. Adina

Adina este un nume biblic ebraic care înseamnă delicat, zvelt, rafinat sau blând. Originile sale sunt din 1 Cronici 11:42 unde se spune că este numele unui războinic rubenit care a fost în armata regelui David, cunoscut pentru vitejia sa.


10. Efron (Ephron)

Efron, fiul lui Zohar, era un hitit care locuia lângă Kirjatharba în Câmpia lui Mamre, Canaan. Acest oraș a ajuns să fie numit Hebron pe vremea lui Moise. De la el a cumpărat Avraam un câmp cu o peșteră învecinată la Macpela. Deși Avraam trăise în zonă timp de 62 de ani, el nu era proprietar de pământ la acea vreme. Povestea se găsește în Genesa capitolul 23.



Acestea sunt cele 10 nume mai neobișnuite dar totuși frumoase pe care le-am găsit în Biblie. Ce spui? Care este preferatul tău și de ce?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page