top of page

Ce este succesul?


Ai vazut vreodata, intr-o reclama sau intr-un post pe internet un slogan de genul : "Never give up your dreams"? Este un slogan bun, motivator asta.. daca stii care iti sunt visurile.

Si acum vine intrebarea "filosofica" : Ce este succesul?

Am putea discuta muult pe tema asta, dar intrebarea pe care de fapt, o pun si pentru care eu caut un raspuns este : Ce este succesul pentru mine?

Indiferent ca ne dam seama sau nu, noi ne definim succesul intr-un anumit fel, chiar daca nu am pus niciodata asta in cuvinte. Nici nu e nevoie. Faptele noastre si directia pe care o alegem mereu si mereu, ne arata ce consideram noi ca inseamna a avea succes.

Multi vor spune ca succesul nu este doar o singura chestie, ci este ceva pe mai multe planuri : familie fericita, casa mare si frumoasa, influenta, cu alte cuvinte, bunastare materiala si sufleteasca. Deci, oare succesul se defineste nu printr-un singur lucru, ci printr-o combinatie de mai multe elemente?

Dar, cu totii stim ca pentru a avea un job bun si stabilitate financiara, trebuie facute sacrificii. Ore peste program, munca asidua, dedicare trup si suflet jobului respectiv, iar familia, in acest caz, capata doar ramasitele timpului nostru.

Pe alta parte, daca ceea ce ne dorim in viata este o familie fericita, armonie, iubire si relatii care sporesc, atunci nu vom mai renunta atat de usor la timpul petrecut alaturi de cei dragi, in favoarea obtinerii de bani.

Ceea ce vreau sa spun este ca, la un moment dat, cand lucrurile astea se vor ciocni, va trebui sa luam o decizie si aceasta decizie ne va arata ce este cu adevarat succesul pentru noi. Pentru ca, chiar daca suntem sau nu constienti de asta, fiecare vedem succesul intr-un anumit fel si asta ne afecteaza toate actiunile.

Daca nu ti-ai definit clar ce inseamna succesul pentru tine, iti vor spune altii (prietenii, media) si vei pluti prin viata.. si tu cu valu'.

Well, se pare ca am scris mai mult decat intentionam ( valul asta!) insa cred ca ar face mare lucru in viata noastra daca am sta macar cinci minute si ne-am raspunde la intrebarea aceasta:

Ce este succesul pentru mine?

Intr-o viata care trece prea repede, trebuie sa stim daca noi fugim in urma ei, sau fuge ea in urma noastra.

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page