top of page

Reteta Salata de Conopida


Vreau sa impartasesc cu voi reteta unei salate relativ simplu de realizat, dar care are un gust extraordinar, salata de conopida cu maioneza.

Ingrediente:

  • conopida

  • maioneza

  • usturoi

  • sare


O voi prezenta in 8 pasi simpli:

1. Se curata conopida de frunze si se desface in buchetele.

2. Punem conopida la fiert. De preferat, dupa cca.10 minute, se acopera oala cu un capac. Se fierbe pana ce buchetele devin moi, in cazul meu a durat aproximativ 25 de minute.


3.Dupa ce a fiert, conopida se pune intr-o sita si se lasa la scurs cateva minute. Puteti turna si apa rece peste ea daca vreti sa se raceasca mai repede, insa nu este obligatoriu.


4. Urmatorul pas este maruntirea conopidei. Aceasta se poate face foarte usor cu ajutorul robotului de bucatarie sau blender-ului sau pur si simplu cu telul. Eu prefer sa folosesc robotul pentru pentru obtinerea unei consistente cremoase.


5. Se adauga maioneza. Aceasta se poarte cumpara sau se poate face acasa. Eu o prefer pe cea facuta in casa. Se face foarte simplu: Amestecam un galbenus crud cu o lingurita de mustar si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi incepem sa punem ulei, la inceput picurand doar si amestecand doar intr-un singur sens incorporandu-l. Ulterior putem pune din ce in ce mai mult ulei atunci cand maioneza a capatat o consistenta mai tare.



6. Adaugam usturoiul. Curatam 3-4 catei de usturoi pe care ii maruntim cu ajutorul unei prese de usturoi sau a robotului si ii adaugam in salata noastra.

7. Punem sare.

8. Gustam si ajustam dupa caz.

Este excelenta dupa ce am lasat-o cel putin o ora la frigider sa se raceasca :)



 

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page