top of page

Reteta Quesadilla


Pentru ca zilele ne sunt din ce in ce mai pline, mai agitate si pentru ca nu mai avem la dispozitie ore intregi pe care le putem petrece in bucatarie pregatind delicii, sau poate efectiv nu ne priecepem asa bine, nu suntem maestrii in arta culinara, as vrea sa va propun azi o reteta foarte simpla, usor de facut, foarte rapida si cel mai important, extrem de gustoasa.

Azi va propun o reteta de quesadilla, un preparat culinar inspirat din bucataria mexicana.

Desigur ca veti gasi fooarte multe retete de quesadilla, pentru ca este un preparat ce poate fi personalizat cu usurinta. Insa eu vreau sa va prezint o reteta rapida si foarte gustoasa si care este unul din preparatele mele preferate, mai ales in ultimul timp, in special datorita timpului si efortului minim depus pentru un preparat asa gustos.

Ingrediente:

  • lipii (wraps)

  • cascaval

  • rosii

  • ceapa

  • sunca presata

  • unt/ulei de masline

Pentru o singura quesadilla aveti nevoie de o lipie ( din acelea subtiri - wraps), o rosie, 3 felii de cascaval(aproximativ 80g) si o jumatate de ceapa.

Dupa cum v-ati obisnuit probabil, va voi prezenta reteta in cativa pasi. Acesti pasi ii puteti vedea si in imaginile de la inceputul articolului.

  1. Taiati rosia sub forma de cubulete

  2. Taiati sunca sub forma de cubulete

  3. Taiati 3 felii de cascaval

  4. Intindeti un wrap( lipie) pe o farfurie

  5. Puneti cele 3 felii de cascaval pe jumatate din lipie

  6. Peste cele 3 felii adaugati cubuletele de sunca si rosii

  7. Taiati o jumatate de ceapa rondele

  8. Impaturiti lipia astfel incat sa acoperiti ingredientele cu partea cealalta ( la fel ca in imagine)

  9. Pregatiti o tigaie in care puneti putin unt sau ulei de masline (doar cateva picaturi)

  10. Adaugati lipia si aveti grija sa se rumeneasca pe ambele parti, iar cascavalul sa inceapa sa se topeasca - desigur daca aveti un grill sanwich maker atunci va fi mult mai usor

  11. Pofta buna!

Aceasta este reteta folosita de mine si o recomand din toata inima. Bineinteles, o puteti personaliza, mai puteti pune legume sau porumb dulce, orice vreti si credeti ca i-ar da un gust aparte.

Abia astept sa aud despre personalizarile si propriile voastre retete si va astept cu impresii despre reteta folosita de mine.

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page