top of page

Briose la Blender


Am poftă de ceva dulce, iar ciocolata și snack-urile din comerț nu sunt o opțiune! Dar.. nici nu vreau să stau toată ziua în bucătărie. Ce pot să fac? Ei bine, nu prea multe, dar am găsit totuși o soluție, BRIOȘE LA BLENDER, fără zahăr și fără făină de grâu.

Ce înseamnă mai exact "brioșe la blender"? Înseamnă că luăm toate ingredientele, le punem în blender, le mixăm, apoi punem compoziția la cuptor. Atât de simplu! Eu pur și simplu m-am îndrăgostit de aceste brioșe și se pare că și Iunia le iubește :)

Iată și rețeta:

Ingrediente:

- 100g cereale de ovăz

- 2 banane mari și coapte

- 2 ouă

- 1 iaurt grecesc(150g)

- 3 linguri de sirop de arțar( sau miere, sau sirop de agave)

- 1/2 lingură praf de copt

- 1/2 bicarbonat de sodiu alimentar

- 1 fiolă esență de vanilie

- o cană de zmeură/afine congelate, sau proaspete, dacă este sezonul lor.

Ingredientele sunt de ajuns pentru 11-12 brioșe, în funcție de cât de mari sunt bananele și ouălele.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Pune toate ingredientele în blender și amestecă-le întâi, cu o lingură, astfel încât cerealele să nu rămână jos, ci să se amestece cu restul ingredientelor. Aceasta va face blenduirea mai rapidă.

3. Pune compoziția în hârtii de copt pentru brioșe ( cam 3/4 aluat în fiecare) sau direct în tava pentru brioșe ( unsă cu ulei, în prealabil), apoi adaugă fructele (zmeura sau afinele congelate).

4. Lasă-le la copt aproximativ 20 de minute. Verifică, cu scobitoarea, dacă sunt coapte bine ( adică să nu mai rămână aluat pe o scobitoare pe care o introduci în brioșă).

5. Așteaptă să se răcească, apoi fă-le o poză și pune-o pe Facebook :)

Îți vine să crezi cât este de simplă această rețetă? Pe deasupra, este și gustoasă! Încearcă și tu brioșele mele la blender și spune-mi ce părere ai!

P.S. : Iată și pașii ilustrați în poze. Enjoy!

1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page