top of page

Spectra 9+


Mă tot gândeam de ceva timp să scriu un review, sau mai bine spus, părerea mea despre pompa electrică Spectra 9+, dar mereu parcă mi s-au părut mai importante și mai interesante alte subiecte. Însă o proaspătă mămică mi-a reamintit, de curând, de luptele mele de la începutul alăptării și m-am gândit că e timpul să scriu despre această ustensilă care a fost crucială pentru mine în perioada aceea.

Hai să o iau cu începutul..

În ultimul trimestru de sarcină, mi-am achiziționat din Kaufland o pompă manuală Primii Pași, la vreo 30 de lei. Am luat-o așa, just in case, să fie acolo, pentru că în niciun caz nu îmi imaginam că va fi vreo problemă cu alăptarea. Și aceasta nu pentru că eram chiar așa de nerealistă, ci pentru că mă bazam pe faptul că mă informasem foarte foarte bine (sau așa credeam eu). Am văzut toate video-urile posibile cu atașarea corectă a copilului la sân, am întrebat mămici, am citit tot ce se putea. Singurul lucru pe care nu l-am luat în calcul a fost faptul că și bebele are o voință a lui. Bebelina mea nu a vrut în ruptul capului să stea la sân. Doar o apropiam și țipa de parcă o ardea!

Singura soluție reală pe care am găsit-o a fost să mă mulg și să îi dau cu biberonul, încercând să o pun totuși în fiecare zi la sân, până va accepta. Problema a fost că micuța mea pompă manuală din Kaufland nu făcea față să scoată lăpticul suficient de repede pentru pitica mea, care mânca la 2-3 ore. Stăteam cam jumătate de oră să golesc un sân. Eram îngrozită gândindu-mă că se va trezi bebelina și eu nu as avea decât lapte praf să îi dau. Citisem mult despre beneficiile laptelui matern și eram (și încă sunt!) convinsă că este cea mai bună hrană pentru un bebeluș.

Așa că, soțul meu, ca un inginer veritabil, s-a apucat de căutat soluții. Și tot căutând a dat peste pompa electrică Spectra 9+. A citit câteva review-uri (în engleză și română), apoi mi-a arătat și mie toate informațiile. Bineînțeles că mie mi s-a părut foarte faină și știam că m-ar ajuta mult, dar când am văzut prețul, mi-a trecut tot entuziasmul.

Am avut o discuție serioasă despre ce și cât ne permitem ca buget. Apoi am început să ne analizăm opțiunile. Era foarte posibil să nu reușesc să alăptez și atunci clar, ne-am fi bazat pe lapte praf. Noi am ales una dintre cele mai bune, dar și cele mai scumpe mărci de lapte praf. Am calculat cam câți bani am da pe el, în condițiile în care Iunia mânca 7-8 mese în 24h. Trăgând linie, ar fi fost cam 50 de lei la două-trei zile. Sincer, pe lângă asta, pompa a părut chiar ieftină.

A doua zi, dis de dimineață, soțul meu a mers și a achiziționat pompa electrică. Când a ajuns acasă cu ea, mi-au strălucit ochii când am văzut-o😍. Am sterilizat-o repede și am început să o folosesc. Ceea ce până atunci îmi lua o oră, acum îmi lua doar 15 minute. Îmi amintesc și acum sentimentul de eliberare. În sfârșit aveam o soluție viabilă.

Și chiar a funcționat! Este ceea ce mi-a menținut lactația până la 5 luni de la naștere, când am reușit să alăptez exclusiv.

Pentru că simt că doar am așternut niște amintiri, as vrea să fiu mai practică, mai structurată în continuare.

Eu cred că Spectra 9+ este cea mai bună pompă electrică de pe piață.

De ce merită să o achiziționezi?

1. Pentru a menține lactația atunci când sunt probleme.

Problemele pot fi legate de tine (de exemplu, dacă iei un tratament incompatibil cu alăptarea) sau cele care țin de bebe (este spitalizat, în incubator, sau efectiv nu vrea la sân)

2. Pentru a hrăni copilul cu lapte matern chiar și atunci când te întorci la serviciu.

Această situație este foarte întâlnită în America, unde mămicile sunt nevoite să se întoarcă la serviciu de la 0-3 luni. Însă știu mămici și în România care își doresc să se întoarcă după 3 luni la serviciu, dar și să alăpteze în continuare.

3. Pentru a congela și depozita laptele matern.

Acest lucru se poate realiza și cu o pompă manuală, sau mai slabă, dar timpul este atât de prețios încât, dacă îți permiți, merită să investești bani pentru a câștiga timp. Eu aveam la un moment dat, jumătate de congelator plin cu lapte matern și mi-a prins tare tare bine.

4. Pentru furia laptelui.

La foarte multe mămici, apare, în primele zile după naștere, așa numita furie a laptelui. Atunci când sânii trec de la producția de colostru la cea de lapte, creste fluxul de sânge, iar țesuturile se inflamează. Sânii devin umflați, angorjați și foarte dureroși. Pe lângă masaj și dușuri calde, ajută foarte mult folosirea unei pompe bune care să detensioneze sânii cât mai rapid.

5. Pentru canale înfundate/mastită

Un canal (sau mai multe) înfundat este, după părerea mea, cea mai înfricoșătoare chestie pentru o proaspătă mămică, pentru că pe lângă durere și dificultatea hrănirii bebelușului este și teama constantă că poți ajunge la operație. De aceea, pentru mine Spectra 9+ chiar a fost de mare mare ajutor atunci când m-am lovit de această problemă.

6. Pe lângă faptul că "aspiră" extraordinar, arată și foarte bine.

Soțul meu o numește "IPod-ul Geaninei", pentru că arată fancy așa, de zici că e scoasă din fabrica Apple, dar și pentru că este atât de portabilă. Eu o luam oriunde cu mine, în prima perioadă :)

Pentru toate aceste 6 motive și multe multe altele care poate mi-au scăpat acum, recomand cu drag pompa electrică Spectra 9+.

Și dacă te întrebi, nu, acesta nu este un Advertorial, adică un articol/review plătit. Pur și simplu am vrut să scriu despre un produs care m-a ajutat enorm și fără de care nu aș fi reușit să alăptez, pe care îl recomand tuturor prietenelor mele și în care cred cu tărie.

Dacă ești hotărâtă și îți dorești să o achiziționezi, poți face asta aici (link afiliat), sau poți să cauți pe Google site-ul distribuitorilor Spectra din România.

Dacă îți place și consideri că este util acest articol, share-uiește, ca să le spui și prietenelor tale care au dificultăți cu alăptarea. De asemenea, aștept părerea ta despre această pompă electrică și modul în care ți-a fost sau nu de folos :)

P.s.: Pentru stocarea laptului matern în siguranță eu recomand aceste recipiente și aceste punguțe (linkuri afiliate) pentru congelat. Le folosesc de 3 ani de zile. Poți citi mai multe aici.




2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page