top of page

Spectra 9+


Mă tot gândeam de ceva timp să scriu un review, sau mai bine spus, părerea mea despre pompa electrică Spectra 9+, dar mereu parcă mi s-au părut mai importante și mai interesante alte subiecte. Însă o proaspătă mămică mi-a reamintit, de curând, de luptele mele de la începutul alăptării și m-am gândit că e timpul să scriu despre această ustensilă care a fost crucială pentru mine în perioada aceea.

Hai să o iau cu începutul..

În ultimul trimestru de sarcină, mi-am achiziționat din Kaufland o pompă manuală Primii Pași, la vreo 30 de lei. Am luat-o așa, just in case, să fie acolo, pentru că în niciun caz nu îmi imaginam că va fi vreo problemă cu alăptarea. Și aceasta nu pentru că eram chiar așa de nerealistă, ci pentru că mă bazam pe faptul că mă informasem foarte foarte bine (sau așa credeam eu). Am văzut toate video-urile posibile cu atașarea corectă a copilului la sân, am întrebat mămici, am citit tot ce se putea. Singurul lucru pe care nu l-am luat în calcul a fost faptul că și bebele are o voință a lui. Bebelina mea nu a vrut în ruptul capului să stea la sân. Doar o apropiam și țipa de parcă o ardea!

Singura soluție reală pe care am găsit-o a fost să mă mulg și să îi dau cu biberonul, încercând să o pun totuși în fiecare zi la sân, până va accepta. Problema a fost că micuța mea pompă manuală din Kaufland nu făcea față să scoată lăpticul suficient de repede pentru pitica mea, care mânca la 2-3 ore. Stăteam cam jumătate de oră să golesc un sân. Eram îngrozită gândindu-mă că se va trezi bebelina și eu nu as avea decât lapte praf să îi dau. Citisem mult despre beneficiile laptelui matern și eram (și încă sunt!) convinsă că este cea mai bună hrană pentru un bebeluș.

Așa că, soțul meu, ca un inginer veritabil, s-a apucat de căutat soluții. Și tot căutând a dat peste pompa electrică Spectra 9+. A citit câteva review-uri (în engleză și română), apoi mi-a arătat și mie toate informațiile. Bineînțeles că mie mi s-a părut foarte faină și știam că m-ar ajuta mult, dar când am văzut prețul, mi-a trecut tot entuziasmul.

Am avut o discuție serioasă despre ce și cât ne permitem ca buget. Apoi am început să ne analizăm opțiunile. Era foarte posibil să nu reușesc să alăptez și atunci clar, ne-am fi bazat pe lapte praf. Noi am ales una dintre cele mai bune, dar și cele mai scumpe mărci de lapte praf. Am calculat cam câți bani am da pe el, în condițiile în care Iunia mânca 7-8 mese în 24h. Trăgând linie, ar fi fost cam 50 de lei la două-trei zile. Sincer, pe lângă asta, pompa a părut chiar ieftină.

A doua zi, dis de dimineață, soțul meu a mers și a achiziționat pompa electrică. Când a ajuns acasă cu ea, mi-au strălucit ochii când am văzut-o😍. Am sterilizat-o repede și am început să o folosesc. Ceea ce până atunci îmi lua o oră, acum îmi lua doar 15 minute. Îmi amintesc și acum sentimentul de eliberare. În sfârșit aveam o soluție viabilă.

Și chiar a funcționat! Este ceea ce mi-a menținut lactația până la 5 luni de la naștere, când am reușit să alăptez exclusiv.

Pentru că simt că doar am așternut niște amintiri, as vrea să fiu mai practică, mai structurată în continuare.

Eu cred că Spectra 9+ este cea mai bună pompă electrică de pe piață.