top of page

Ajutor! Cum reclam Poșta Română?


Povestea acestui articol începe cu mine îndurând o durere teribilă de picioare, așteptând de două ore într-un oficiu Postal, în pitorescul nostru județ, Ilfov, din minunata noastră țară, unde sistemul este cel mai bine pus la punct (sunt evident ironică), România.

Ce s-a întâmplat?

Povestea începe acum mai bine de un an de zile cu o doamnă extrem de “compententă” de la primăria aceleiași localități din județul Ilfov, care i-a spus soțului, atunci când a depus dosarul pentru obținerea indemnizației de creștere copil, că nu o putem primi pe card deoarece statul nu virează banii la banca unde avem noi card și că trebuie să deschidem un nou cont la o altă bancă agreeată de stat ( am aflat după mai multe luni că de fapt banca noastră era agreeată de stat.. ca să vezi competența doamnei respective). Foarte drăguță, doamna respectivă, îi recomandă soțului să opteze să o primim prin poștă.. în caz contrar mai avea câteva drumuri de făcut pe la bancă, apoi înapoi la primărie. Timp, bani și nervi pierduți. Ce crezi că a ales soțul? Evident, poșta că doar îți vine acasă indemnizația. Și așa a fost.. până când am decis să ne mutăm.


Deci, ce se întâmplă atunci când poștașul nu te găsește acasă?

Avizul acela ajunge înapoi la oficiul poștal, împreună cu banii. Problema este că ei nu îți păstrează și banii. Nu au niciun fel de sistem. Pur și simplu vine cineva și cere pensia, primește banii din indemnizația ta. Mi s-a întâmplat să vin și să îmi spună că nu au bani și să mă cheme mai târziu. Au spus să sun înainte să le spun că vin după ei și îi păstrează acolo, ca să nu mai vin degeaba. Zis și făcut. A mers o lună.

Problema a fost că și acest “sistem” este o loterie. Am sunat luni seara și am întrebat dacă a ajuns indemnizația înapoi la oficiul poștal. Mi s-a spus că da, este acolo. Am întrebat dacă pot veni miercuri la prânz să o iau, dacă vor fi bani (nu mai voiam să vin degeaba 30 de km). Doamna de la telefon m-a asigurat că este ok să vin miercuri să o iau. Ajung azi la oficiul poștal. Stau 15 minute la coadă, ca să îmi caute talonul și să îmi spună că nu este acolo. Le spun că am sunat și mi s-a spus că va fi aici și miercuri la prânz când voi veni după ea. Doamna de la ghișeu o strigă pe “șefa” care , foarte răstită îmi spune că ea nu are bani, că ce sun să mi-o păstreze o săptămână.. Eram atât de uimită.. încât abia am putut să îi spun că am sunat luni, alarteieri, nu acum o săptămână. Am întrebat-o de ce mi-a mai spus să vin dacă nu aveam de gând să îmi dea banii. Mi-a spus că nu are ce să îmi facă și să aștept. Și am așteptat.. și am asteptat 2 ore în picioare. Iunia dormea în mașină. După 2 ore s-a trezit și evident trebuia să mănânce. Am întrebat cât mai durează la care nu am primit niciun răspuns.

Am întrebat ce soluție am, să îmi dea un răspuns, când să vin, ce să fac.. pur și simplu se făceau toate că nu mă aud.. ca și cum nu as fi fost acolo.. după ce stătusem două ore în picioare, eram cu un bebeluș după mine și venisem de la 30km depărtare.. Și uite așa am pierdut indemnizația pe luna aceasta, pentru care probabil trebuie să depun nu știu câte cereri și acte și care va veni în vreo 5-7 luni.


Acum am tot căutat să văd unde pot depune o reclamație. Am găsit pe net un număr al Poștei Române la care am sunat mult și bine. Evident, nu răspunde nimeni. Am făcut o sesizare pe site-ul lor la serviciul Clienți, dar nu cred că vor face ceva în privința aceasta. Vreau să aflu o cale prin care pot face o reclamație pe bune. Și știi de ce nu o să mă las? Pentru că am dat peste articolul asta, în care un reprezentat al Poștei Române spune că numărul de reclamații al lor este mult mai mic decât al oricărei companii private, ceea ce înseamnă că gradul de satisfacție al clienților este unul ridicat😂 Pe bune? De râsul plânsului!

Tocmai de asta vreau să îi reclam, pentru că își bat joc de noi, cetățenii, pe banii noștri! Nu mi se pare normal să nu mi se ofere informațiile necesare, dpdv legal vorbind. Ca să nu mai spunem de partea morală în care dacă ar fi fost după personalul de acolo, putea să îmi moară copilul de foame că oricum nu mi se răspundea..

A

șa că, te rog, dacă știi cum pot face o reclamație eficientă, sau știi pe cineva care a făcut asta, lasă-mi un comentariu. Promit, dacă găsesc soluția, să o adaug în articol să afle cât mai multă lume cum putem proceda în cazuri de genul acesta.

Dacă nu știi cum pot face asta și nici nu cunosti pe nimeni care să fi făcut asta, te rog distribuie articolul să poată ajunge la oameni care mă pot ajuta. Nu știu exact în cât timp pot depune reclamația, pentru că evident nici asta nu scrie pe site-ul mirific al Poștei Române, dar presupun că nu am foarte mult timp la dispoziție, deci help🙏🏼

P.s.1: Niciodată, dar NICIODATĂ să nu optezi pentru a lua indemnizația de creștere copil de la poștă.

P.s.2: Dacă faci asta, să știi că durează câteva luni bune până să modifici să îți intre pe card😂

P.s.3: Acest articol a fost scris la nervi, din indignare. Scuză-mi eventualele greșeli:)

P.s.4: Poza este un printscreen al site-ului lor. Nu am avut nici inspirație nici timp.

Later edit: Am primit următorul răspuns de la Echipa Suport Clienti a Poștei Române:

“Pentru a putea investiga aspectele semnalte, este necesar sa depuneti o reclamatie: - scrisa la orice oficiu postal; - sa completati formularul de reclamatii interne de pe site-ul Postei Romane - https://www.posta-romana.ro/reclamatii-interne.html; - sau pe adresa de e-mail infopost@posta-romana.ro in care sa ne furnizati numele si adresa dumneavoastra completa, mai multe informatii care considerati ca ne pot fi de folos in demararea cercetarilor. Reclamatiile trebuiesc depuse la adresele mentionate, deoarece sunt cercetare de catre Compartimentul Reclamatii, nu de Biroul Suport Clienti. De la acest compartiment veti primi un raspuns prin email sau scris, la finalizarea cazului, nu din tichetele pe care le deschideti la noi, conform procedurii interne de lucru.

Ne cerem scuze pentru faptul ca nu ati fost preluat de niciun operator cand ati apelat 021.9393, insa, din cauza unor defectiuni si a tehnologiei utilizate, nu exista mesaje preinregistrate si nici posibilitatea de a automatiza raspunsul, astfel incat apelul sa fie pus pe "Call waiting" pana la eliberearea unui operator. Situatia este cunoscuta si am inceput demersuri pentru remedierea ei. Call center-ul functioneaza cu doar 4 operatori. Va multumim pentru intelegere!”

În concluzie, în cazul în care ai ceva de reclamat, poți folosi linkul de mai sus, dacă nu vrei să faci un drum până la poștă. Nu cred că va exista nicio sancțiune după reclamație, dar măcar nu se mai pot lăuda că sunt foarte eficienți deoarece numărul reclamațiilor este infim, nu? :)





3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page