top of page

Ceaiuri pe care le-am folosit în sarcină


Una dintre cele mai bune prietene ale mele mai are puțin și naște zilele acestea. Yaaay vom avea o nepoțică🎊😍 și tot povestim lucruri despre naștere ca să știe la ce să se aștepte, pentru că au am fost idealistă și pe alocuri, m-a lovit realitatea fix în față!   Și povestind cu ea, evident i-am spus despre un ceai care pe mine m-a ajutat foarte mult și eu cred că a avut un mare efect în travaliul meu scurt (6 ore), mai ales pentru prima naștere. 


Mă refer la ceaiul de frunze de zmeur. Eu am început să beau cam din săptămâna 35-36 (cam 2 căni pe zi, dar 4 zile dintr-o săptămână, după cum îmi aminteam să îl beau) și apoi, fix după ce mi s-a declanșat travaliul, am băut două căni. Acest ceai nu te ajută să declanșezi travaliul. Dacă tu cauți un ceai de inducere a nașterii, acesta nu este cel potrivit. Rolul său este acela de a tonifia uterul și de a susține travaliul. Pe scurt, vei progresa rapid și bine. Eu am știut de la început că nu pot duce un travaliu lung. Tot auzeam povesti de 16-20 de ore. Nu mă vedeam făcând față. Bine, adevărul este că în travaliu contează cel mai mult psihicul, să lași neocortexul la o parte, să te iei după instincte și să fii relaxată și pozitivă, gândindu-te că mai e foarte puțin și îți vei ține puiul în brațe. Eu am fost cât s-a putut de relaxată și optimistă în travaliu daaar cred că ceaiul de frunze de zmeur chiar m-a ajutat. Am progresat exact ca pe tabel, 1 cm dilatație pe oră. L-am mai recomandat câtorva graviduțe și toate au progresat foarte repede și bine și au născut natural. 


Dar am început cu sfârșitul, cu ceaiul pe care îl recomand la sfarsitul sarcinii. Ei bine, este și un ceai pe care îl recomand la începutul sarcinii, ceaiul de crețișoară. Dar este recomandat doar în cazul în care sarcina este puțin desprinsă, deoarece ajută la fixarea ei. Eu am avut prima sarcină puțin desprinsă și știind că acest ceai este numit și “progesteron natural” am băut 2-3 căni pe zi, dar nu în fiecare zi, ci cam o dată la două zile. Din fericire sarcina s-a fixat și nu am mai avut nicio problemă. Este un ceai foarte bun pentru femei, în general, nu doar pentru gravide. Reglează menstruația, reduce durerile menstruale și hemoragiile, dar ca orice medicament, trebuie băut doar în scop terapeutic.


Apoi foarte rar am mai băut ceai de gălbenele, din cauza stomacului. Se pare că în sarcină problemele mele de stomac decid să mă chinuie și mai tare. Dar în general, nu este recomandat să bei ceaiuri în sarcină și multe ceaiuri sunt chiar interzise, având contraindicații serioase.

</