top of page
Poza scriitoruluiLittle Corner Of Joy

Carticele pe care le rasfoim


Sunt suuuper pasionată de cărticele pentru copii. În general, îmi plac cărțile, dar cele pentru copii îmi sunt mai dragi ca oricare altele. Așa că, încerc să îi insuflu și Iuniei iubirea pentru ele, încă de foarte mică. Acum două săptămâni am fost rugată să scriu pe blog despre cărticelele noastre preferate și am vrut să povestesc în detaliu despre asta și să pun muulte poze și idei despre cum pot fi folosite în scopuri educative. Mi-a luat două săptămâni să pregătesc articolul acesta.. Exagerez puțin mai mult :D, dar îmi doresc să te prind cât mai mult în încântarea mea pentru cărticelele celor mici.

Așa că, m-am gândit la câteva lucruri pe care le pot face în comunitatea Little Corner of Joy astfel încât să insuflu mămicilor și piticilor dragul de carte.

În primul rând, voi alege o carte, în fiecare lună, despre care să povestesc, plusuri, minusuri, moduri în care o folosim, detalii de achiziție, preț și idei concrete despre cum poate fi folosită în scop educațional. Apoi, timp de un an de zile, voi organiza în fiecare lună un concurs pe pagina de Facebook Little Corner of Joy, în care voi dărui cartea despre care am povestit luna aceea. Tare, nu?😍 Asigură-te că ai dat LIKE paginii de Facebook, ca să nu ratezi startul concursului.

Și nu în ultimul rând, vreau să pornesc cu acest articol, în care să povestesc puțin despre câteva dintre cărticelele preferate ale mele și ale Iuniei.

Așa că, iată ce cărți răsfoim noi în perioada aceasta (1 an):

1. Farm Noisy Book

Această cărticică este cap de listă și la propriu și la figurat😊Îi reține atenția Iuniei pentru un timp considerabil (este o super performanță deoarece ea este un copil foarte activ). Eu iubesc enorm cărticica aceasta pentru că mă salvează în mașină. Este singurul mod în care nu țipă atunci când este în scăunelul ei de mașină. Sunetele sunt foarte faine, realiste și corelate cu desenele foarte viu colorate, chiar sunt o încântare. Există un buton pe margine pentru fiecare animăluț întâlnit în carte, plus tractor😁Iunia iubește în special rățuștele din carte. Deja dansează când le aude😂 Eu încerc să corelez ceea ce vede ea în cărticică cu obiecte/ființe reale, astfel că ea face conexiuni și le îndrăgește și mai tare. Cărticica funcționează cu o baterie din aceea de ceas, dar ține și 9 luni, chiar fiind intens folosită.

Achiziție: Usborne (contactează librăria online Book Store pentru detalii)

Preț: contactează librăria online Book Store pentru detalii

2. Ce sunt acestea? Animalele

Este o cărticică mititică, dar foarte faină, cu poze reale ale animalelor. Tocmai pentru că este așa mică, îmi place că este portabilă și ușor de mânuit pentru prichindei. De obicei se entuziasmează la animăluțele pe care le-a văzut în realitate, pisica și cățelul fiind favoriții :)

Achiziție: Lidl

Preț: 10 lei

3. Baby's Bus book

Iunia iubește roțile. Orice tip de roți. Mari mici, de jucărie sau nu. Așa că această carte este printre preferatele ei deoarece o poate plimba. O plimbă exact ca pe o mașinuță. O mai și răsfoiește rapid, dar cel mai mult o plimbă. Câteodată mai stăm si ne uităm cine mai urcă în autobuz și îi povestesc eu că toate animăluțele folosesc autobuzul ca să ajungă acolo unde doresc și este prea departe să meargă pe jos. Este chiar fascinată😊Ori de câte ori prind ocazia în trafic, îi arăt și autobuzul real și cum merg oamenii cu el. În curând chiar vreau să mergem și noi la plimbare în autobuz, dar nu știu dacă va fi așa frumos ca cel din cărticica ei😜

Achiziție: Usborne (contactează librăria online Book Store pentru detalii) Preț: contactează librăria online Book Store pentru detalii

4. Busy Train Book

Nu cred că știe Iunia clar ce este ăla un tren. Nu am ajuns încă la gară cu ea😜 Daar îi place tare mult cum se plimbă singură locomotiva pe cărtică. Face o față tare mirată atunci când pornește singură pe șinele din carte. Și mai mirată se uită atunci când eu fac "ciu ciuuu" și ïi spun că trenulețul duce copiii la Grădina Zoologică. Bineînțeles totuși că activitatea ei preferată este să meargă ea cu locomotiva și nu neaparat pe șine😁

Achiziție: Usborne (contactează librăria online Book Store pentru detalii) Preț: contactează librăria online Book Store pentru detalii

5. Atinge, simte, ascultă

Este o cărticică tare faină tot cu animale, care are incorporate zone cu "blăniță" care fac zgomote atunci când sunt mângâiate. Sunetele sunt faine, totuși nu chiar așa de faine ca cele de la cărticica cu butoane ( sau cel puțin așa susține soțul meu). Pentru mine sunt ok și unele și altele😜 Îmi place mult că este și senzorială cartea, nu doar cu sunete. Astfel că atunci când copilul mângâie "blănița" calului, îl și aude nechezând. Cel mai iubit, din această carte, este porcușorul🐷 , deoarece îl asociază deja cu Peppa Pig, singurele desene la care o las.

Achiziție: Carrefour

Preț: 60 de lei

6. Biblia pentru prichindei

Aceasta este prima ei cărticică. A primit-o cadou, pe când avea doar 4 luni și de atunci o răsfoim. Mi-a plăcut mult că este cartonată, voi colorată și ușor de purtat, ca o gentuță. De fapt, cam așa o și purta după ea, încă de dinainte de a ști să meargă😜 Ilustațiile sunt foarte faine și povestirile sunt scrise pe înțelesul ceor mici. Mi se pare important ca să știe povestirile din Biblie, mai ales că în această cărticică sunt selectate cele mai spectaculoase și mai potrivite pentru copilași.

Achiziție: Stephanus

Preț: 27 de lei

7. Touchy-Feely Animals Playbook

Cărticică super îndrăgită de Iunia și cărată de mine peste tot, pentru că este mititică și nu este grea. Este colorată, creativă și senzorială. Animăluțele au "blană" sau "țepi" , fiecare după cum este constituit. Preferatul Iuniei este ariciul. Blăniță a tot văzut, dar scaiul ariciului îi era necunoscut până la această carte. Zgârmă atât de mult scaiul cu pricina, de am impresia, de fiecare dată, că își va rupe unghiile🙈 Din fericire, încă nu am ajuns acolo. Atât ariciul cât și unghiile au rămas la locul lor :)

Achiziție: Usborne (ccontactează librăria online Book Store pentru detalii) Preț: contactează librăria online Book Store pentru detalii

8. That's not my monkey

Aici se povestește despre diferite tipuri de maimuțici ( gorile, cimpanzei etc) și fiecare are un element senzorial incorporat, blănița, urechile sau sprâncenele, sau chiar coada. Preferata Iuniei este gorila, care are niște sprâncene maari și stufoase. Iunia mângâia sprâncenele gorilei și apoi se uita la ale mele. Eu îi explic, de fiecare dată, că toți avem sprâncene. I le arat pe ale mele, apoi pe ale ei și apoi pe ale gorilei, pe care le mângâie deja. La fel procedez și cu urechile. E mai greu cu coada, ce-i drept😜

Achiziție: Usborne (contactează librăria online Book Store pentru detalii) Preț: contactează librăria online Book Store pentru detalii

9. Carduri Montessori

Am găsit în Carrefour aceste carduri și m-am gândit să încerc să văd dacă îi plac. Îmi place că, pe spatele cutiei, au recomandări de folosire și ți se explică cum și în ce contexte pot ajuta copilul să facă conexiuni. La mine au functionat doar cele la care aveam și obiectele în realitate. Adică, dacă pe card era o lopățică albastră și eu aveam una exact așa lângă, atunci analiza cardul, altfel nici nu era atins. Am luat două astfel de seturi, unul cu asocieri și unul cu, culori. Cel cu asocieri, a fost făcut franjuri, atât ambalajul, cât și câteva dintre carduri. De fapt, asta nu prea mi-a plăcut la ele, faptul că se rup atât de ușor. Nu sunt plastifiate și asta le face extrem de fragile. Dar m-au ajutat mult și am văzut că pe măsură ce le foloseam, le corela din ce în ce mai bine. Însă în momentul acesta, nu a mai rămas mare lucru din ele, așa că le voi înlocui cu o carte, care să aibă neapărat pagini cartonate.

Achiziție: Carrefour Preț: 10 lei

10. Încă mai caut cărticele pentru Iunia. Încă nu ne-a convins niciuna, pe care aș mai putea să o adaug la listă. Aștept sugestiile tale. Ce cărticele îi plac copilului tău? Scrie-mi în comentarii care este Cărticica preferată a copilului tău. M-as bucura să aflu și să o răsfoiesc.

Cărțile despre care am povestit aici, sunt pentru vârsta de minim 1 an. Mai sunt multe alte cărți faine, dar la noi, astea au prins.

Eu cred că inteligența este capacitatea de a forma conexiuni, nu neaparat memorarea. De aceea îmi doresc să îi insuflu copilului meu iubirea de carte, pentru a putea face conexiuni și a se prinde singur cum funcționează lumea înconjurătoare.

Tu ce părere ai? Îți dorești să cultivi iubirea de carte în copilul tău? Cum reușești să faci asta?

P.S.: Uite cum răsfoim noi:

 

2 comentarii

2件のコメント


Ana
Ana
2020年2月24日

Superbe!

いいね!

Alexandra Grigoras
2020年2月22日

Ce drăguță si colorate 🥰🥰🥰mai ca le-as răsfoi și eu😁😁😁

いいね!
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page