Se pare că există o dezbatere în curs de desfășurare cu privire la cât de des este cu adevărat necesar să îi faci baie copilului tău. Academia Americană de Pediatrie spune că nou-născuții, în special, nu au nevoie de o baie în fiecare zi. În timp ce părinții ar trebui să se asigure că regiunea scutecului unui copil este curată, până când copilul învață să se târască și să devină cu adevărat dezordonat, o baie zilnică nu este necesară.
Deci, de ce simțim că copiii ar trebui să facă baie în fiecare zi?
Noi i-am făcut baiță Iuniei zilnic până la un anisor, dar mai mult pentru că făcea parte din rutina ei de seară și nu pentru că era murdară. Eu regret acest fapt, sau măcar că nu i-am făcut băiță doar cu apă, fără săpun. Ea este mai sensibilă și pielea ei a avut de suferit. Până în ziua de azi (aproape 6 ani) ne chinuim cu o uscăciune accentuată a pielii (dermatită atopică). Nu spun că băița i-a cauzat-o, ci mai degrabă a accentuat-o. Ei bine la a doua pitică, Arielle, nu am mai procedat așa. Am spălat-o la câteva zile când era bebeluș și ea nu are nicio problemă cu pielea. Acum că sunt mari, le facem băiță odată pe săptămână cu șampon.
Nu există un răspuns științific sau biologic la cât de des ar trebui să-i faci baie copilului. În vremurile premoderne, părinții nu făceau aproape niciodată baie copiilor. Epoca modernă a transformat într-o normă societală îmbăierea zilnică a copilului.
Mulți bebeluși și copii mici, în special cei care încă nu merg pe jos, nu au nevoie să fie spălați cu săpun în fiecare zi. Dacă un copil are pielea uscată, sensibilă, părinții ar trebui să-și spele copilul cu un săpun ușor o dată pe săptămână.
În alte seri, copilul se poate înmuia sau clăti pur și simplu într-o baie de apă călduță, dacă rămâne destul de curat. În plus, părinții își pot pune copiii într-o baie de apă fără săpun în majoritatea serilor sau la nevoie, ca parte a unei rutine.
Cauza sensibilității pielii
Multe probleme cu pielea sensibilă sau iritată sunt agravate de obiceiurile de scăldat care usucă prea mult pielea. Înmuierea într-o baie fierbinte pentru perioade lungi de timp și frecarea vor duce la uscarea pielii. În plus, multe afecțiuni ale pielii existente se vor agrava dacă îți freci în exces copilul sau folosești săpunuri parfumate și uscate.
Unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema copilăriei (dermatita atopică), nu sunt cauzate de murdărie sau de lipsa de igienă. Prin urmare, părinții nu trebuie să frece zonele inflamate. Frecarea va face ca pielea uscată și sensibilă să devină și mai uscată.
Sfaturi pentru timpul de băiță
Unele dintre cele mai bune practici pentru timpul băii pentru copiii care au piele uscată, mâncărime, sensibilă sau eczeme includ:
Temperatura potrivită pentru o baie este călduță
Băile trebuie să fie scurte (5-10 minute)
Pentru a evita uscarea pielii copilului, utilizați săpunuri blânde, fără parfum (sau produse de curățare fără săpun)
Utilizează cantități mici de săpun și spală copilul cu mâinile, în loc să freci cu un burete cu săpun.
Nu lăsa copilul să stea și să se joace în cadă sau lighean dacă apa este cu săpun.
Folosește săpunul la sfârșitul băii, nu la început.
Când terminați baia, clătește copilul cu apă proaspătă caldă pentru a elimina săpunul de pe corp. Lasă copilul să „danseze” sau să „se miște” câteva secunde pentru a se scutura de apă, apoi aplică unguente hidratante, creme sau loțiuni cât timp pielea este încă umedă.
Noi folosim această cremă de aici pentru zonele crunt uscate ale Iuniei de deramatită atopică.
Evită cremele cu parfumuri, agenți de colorare, conservanți și alte substanțe chimice. Produsele simple, albe sau incolore sunt adesea mai bune pentru pielea copiilor.
Nu utiliza produse pe bază de alcool.
Cam acestea au fost gândurile mele legate de băiță? Tu ce zici? Un copil trebuie îmbăiat zilnic? Tu la cât timp le faci baie copiilor tăi?
Comments