Ce leacuri băbești folosesc
Începe cu un strănut, apoi muci, apoi mai mulți muci, iar în cele din urmă.. febră. Mă refer, bineînțeles, la răceală.
Pentru că suntem în sezonul virozelor și pentru că al meu copil este consemnat la domiciliu de câteva zile din cauza răcelii, m-am gândit să povestesc puțin despre leacurile băbești pe care le folosim noi ca să ameliorăm simptomele virozelor (virozele trec în 7 zile, tratate sau netratate, poți vedea mai multe detalii aici).

Mă simt tare norocoasă că am dat peste un medic bun, care nu sare cu pastile la orice răceală a fetiței mele. Sigur că, atunci când este cazul, ne folosim și de ele, dar ce bine că le luăm DOAR atunci când este cazul. Și pentru că cele mai multe răceli sunt de fapt viroze, pe care nu ai cum să le tratezi, de obicei, încerc să ameliorez simptomele folosindu-mă de câteva “leacuri băbești “.
Hai să le vedem:
1. Ceapa
Am început cu acest leac, pentru că este cel mai utilizat de mine și este leacul pentru care bag și mâna-n foc, cum se spune. Ceapa are proprietăți antiseptice și antibacteriale și absoarbe bacteriile și virușii din cameră. Chiar există povești cum , pe vremuri, oamenii care țineau o ceapă în cameră, nu erau afectați de ciumă sau diverse boli chiar grave. Pentru noi a funcționat în felul următor: când apăreau primele simptome de răceală la Iunia, îi puneam o ceapă tăiată în 4, noaptea, lângă pătuț. De fiecare dată, dar absolut de fiecare dată când am pus ceapă în cameră, nu a făcut febră! Însă când am ezitat și nu am pus, a făcut. Acest leac băbesc l-am folosit și îl tot folosesc la cele mai mici semne de răceală. M-a scăpat de multe ori și este cel pe care îl recomand cel mai mult! De ce? Pentru că nu are absolut niciun efect advers și pentru că răceala trece în 3 zile cu leacul acesta (cel puțin la noi).
2. Cartoful ras
Acesta iarăși este un leac pe care l-am folosit de câteva ori și a funcționat imediat. Se folosește, de obicei, în caz de tuse, dar la noi a ajutat și în cazul febrei. Cum am procedat? Am dat un cartof pe răzătoare, pe care apoi l-am scurs și l-am pus într-o eșarfă. Eșarfa, i-am pus-o la gât și în scurt timp nu a mai avut nici febră și nici nu a a mai tușit așa rău. Menționez totuși că febra nu era foarte mare și nu am folosit nici spirt, sau