top of page

Crăciunul acesta am doi copii


Pentru cei care încă nu ați aflat, există și un grup de Facebook cu mămicile creative care urmăresc blogul Little Corner of Joy (poți intra în grup aici ) și acolo vorbim despre multe lucruri, ne ajutăm una pe alta, povestim despre activitățile pe care le mai facem cu copiii noștri și împărtășim.. Împărtășim idei, gânduri, dar și subiecte de pus pe blog.

Astfel că o mămică de pe grup ne-a spus că ea nu se gândește doar la ce cadou să îi ia copilului ei de Crăciun (cum recunosc, în mod egoist, mă gândeam eu), ci și cum ar putea să dăruiască ceva și unor copilași care nu vor primi nimic de Crăciun. Familiile lor sunt extrem de sărace, trăiesc pe străzi, în adăposturi improvizate. Abia au ce mânca de pe o zi pe alta. Evident, nu le stă capul la cadouri de Crăciun.

Și atunci m-am auzit gândind (not crazy😜):

“Ai lua din cadoul copilului tău pentru a da unui copilaș ce nu va primi nimic de Crăciun?”

Apoi am stat și m-am uitat în jur.. câte jucării, câte haine, cât răsfăț are Iunia.. și am decis că și dacă nu îi vom lua nimic de Crăciun, are de toate. Și material și emoțional.

Despre ce vorbesc mai exact?

Despre proiectul de aici. Care își propune ca 300 de copii din familii extrem de sărace să primească anul acesta un cadou de Crăciun.

De obicei, nu sunt adepta acțiunilor caritabile doar de Crăciun, urmând ca în restul anului să uiți că există copilașii respectivi. Tocmai de aceea îmi place acest proiect, pentru că voluntarii de acolo (i-am întâlnit personal pe unii dintre ei) lucrează tot timpul anului pentru binele oamenilor acestora atât de săraci și marginalizați. Iar acum, de Crăciun, au nevoie de mult sprijin din afară, de ajutorul meu și al tău. Și dacă și tu faci acțiuni caritabile pe termen lung, nu te opri aici, ci alege să voluntariezi sau să sprijinesti financiar o familie.

Sunt oameni care pur și simplu s-au născut în mediul acela și nu au nicio șansă să iasă vreodată din el, fără ajutor. Copiii cărora le facem cadouri acum, vor crește și vor face la fel ca și părinții lor, dacă nimeni nu le va arata că se poate și să știe să scrie și să citească și să meargă la școală și să locuiască într-o casă adevărată.

Dar poate ești într-o perioadă din viață când nu te poți implica atât de mult (ești mămică și prioritatea ta sunt copiii, sau muncești de dimineața până seara etc) și atunci este ok ca ocazional, mai ales de Crăciun să te poți implica în viața unui copil trimițându-i un cadou și atât. Poate va însemna să rupi o bucățică din cadoul copilului tău, poate va însemna să faci un buget bun luna asta, clar va fi un sacrificiu, dar răsplata va fi un cadou mult mai mare decât orice lucru material, gândul că ai adus bucurie pe chipul unui copil amărât. Mai ai loc de un cadou pe lista ta de Crăciun, anul acesta?

Ok. Cum procedăm?

O să povestesc puțin care sunt pașii pe care i-am urmat eu și cei pe care urmează să îi fac.

Am intrat pe linkul de mai sus ( acesta ), am citit tot ce mă interesa, despre proiectul respectiv, dar și în general cine și cum se ocupă. Am intrat pe pagina unde este lista cu copii ( aici ) și am ales un copilaș. I-am copiat numele și am scris un email la marian@hrc.org.ro unde am spus că eu o vreau pe fetița repectivă. Mi s-a trimis o poză cu ea și cu lista ei de dorințe și mi s-a cerut să confirm că o vreau pe ea. Încă jelesc de când am văzut-o! Este o fetiță superbă, care seamănă teribil cu Iunia și e cam de aceeași vârstă.. Evident, a rămas a mea😊

Urmează să merg la cumpărături și să îi iau ceea ce a pus mămica ei pe listă (ea e prea mică sa știe ce își dorește sau are nevoie, mai degrabă), apoi să îl trimit la adresa scrisă în articolul de mai sus.

Sincer, abia aștept. Anul acesta, de Crăciun, am doi copii și îi voi lua și fetiței respective lucrușoare la fel ca și ale Iuniei, ca și cum le-aș lua pentru Iunia.

Am uitat să menționez, că dacă nu ai timp de cumpărături poți dona suma de 100 de lei estimată pentru fiecare cadou și pot face voluntarii cumpărături pentru tine. Eu nu am mers pe varianta aceasta, deoarece vreau să îi aleg eu cadoul și să i-l împachetez cu drag, la el cum voi face și pentru Iunia. Trebuie doar să mă încadrez în termenul de 15 Decembrie😁

Știu că alimentele s-au scumpit, știu că fiecare le avem pe ale noastre, cu perioade mai bune sau mai rele financiar, dar dacă nu ne uităm în jurul nostru să vedem cât de greu le e și altora, cât de bine ne este că ne-am născut unde ne-am născut și nu unde s-au născut copilașii aceștia, vom rămâne prinși în lăcomia și în amărăciunea sufletului nostru. Vom păstra banii, dar ne vom pierde liniștea și bucuria.

Alege și tu bucuria, alege să te uiți dincolo de propria-ți persoană și propriile probleme. Alege un copilaș de pe listă!

P.s.: În momentul acesta mai sunt 29 de copii pe listă, care nu au fost aleși (sper că am numărat bine).

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page