top of page

Crăciunul este..


Crăciunul este speranță și bucurie de nedescris. Crăciunul este bunăvoință, înțelegere între oameni și o lume mai bună. Crăciunul înseamnă să nu alerg toată ziua după cadouri și mese îmbelșugate. Crăciunul înseamnă că nu mă gândesc doar la mine. Crăciunul este atunci când împart. Crăciunul înseamnă să dăruiesc cuiva care nu are ce să-mi dea înapoi. Crăciunul e o luminiță în întuneric.

Crăciunul este sărbătoarea măreață care a întors lumea cu susul în jos. Crăciunul e un punct de cotitură. Crăciunul nu-i un sentiment călduț, o sărbătoare plină de magie. Crăciunul nu-i despre povestea moșulețului durduliu din Laponia, ce aduce cadouri. Crăciunul nu-i despre materialism. Crăciunul nu-i un concurs de cheltuit bani și timp.Crăciunul e despre generozitate în orice zi a anului. Crăciunul înseamnă să mă gândesc și la alții. Crăciunul este modestie.

Crăciunul e despre-un Rege atipic, modest, care se naște în iesle. Crăciunul este despre întoarcerea cu susul în jos a valorilor obișnuite. Crăciunul este despre-un grajd în loc de palat, despre părinți săraci, despre o viață grea și reală, în loc de un sentiment pufos și frumos. Crăciunul este despre modestie, în loc de înfumurare.

Povestea Crăciunului ne spune despre nedreptatea vieții, despre oameni răi, invidioși, ucigași de bebeluși.  E despre oameni care nu dau întâietate gravidelor, despre oameni care te calcă în picioare pentru a obține ceea ce își doresc. O poveste care seamănă cu ceea ce trăim zi de zi în viața noastră. Dar povestea Crăciunului e mai mult de atât. Este despre schimbare. Este despre bebelușul modest ce s-a născut în frig, înconjurat de animale, paie și mirosuri de toate felurile. Este despre bebelușul ce era Dumnezeu întrupat, care a venit să schimbe lumea noastră urâtă, care a venit să salveze și nu să distrugă. Crăciunul este o veste bună. Crăciunul e despre El. 

Acum uită-te în jurul tău. Poate că zilele acestea oamenii încearcă să fie mai buni, mai generoși, să dăruiască săracilor, dar de pe 26 totul va reveni la normal. Oamenii vor reveni la a fi înfumurați, nemulțumiți, cei mai mari îi vor călca pe cei mai mici în picioare, vor fi trufași, obraznici, absorbiți doar de sine, bârfitori și sunt sigură că lista continuă. Cozonacii, prăjiturelele, portocalele și sentimentul pufos de Crăciun se va evapora. Și tocmai de aceea Hristos, Fiul de Dumnezeu, a ales să se nască într-un mod atât de modest, atât de realist. Pentru că știa că toate astea nu rezistă, știa că pentru a schimba lumea și a face-o mai bună e nevoie să ne fie schimbată inima fiecăruia dintre noi în fiecare zi a anului.

Sărbători fericite îți doresc și un Crăciun cât mai plin de adevăratele valori!

1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page