top of page

Când casa îți arată ca lovită de uragan

Nu știu cum e la voi, dar la mine, în preajma Crăciunului, toți vecinii se apucă de curățenia generală de Crăciun. Parcă mă trec fiorii când mă gândesc că iarăși se apropie perioada și că la mine, an de an e aceeași poveste. Mă uit în jur și văd piese de lego prin locuri în care nici nu te-ai gândi vreodată că ai găsi vreuna. Farfuriile murdare, care nu au mai încăput în mașina de spălat, parcă strigă la mine să le spăl și pe ele, iar podeaua deja mă imploră să bag aspiratorul. Colac peste pupăză, pitica cea mare vrea să îi pun cereale cu lapte și nu oricând, ci ”ACUM mami!”, iar cea mică iarăși s-a târât până la scări, că i se pare ei interesante.

Mai arunc o privire pe geam și văd cum vecinii mei scot frumos covoarele, aerisesc, spală geamuri.. Îmi zic, în mintea mea: ”Eh, așa e cu copii, ce să faci?”. Totuși, parcă înghit în sec. La mine, curățenia înseamnă să sting focuri, pe cuvânt. Pun vasele în mașina de spălat, pac, am stins un foc, apoi îmi amintesc că trebuie să împăturesc grămada de haine proaspăt spălate și uscate, care parcă nu se mai termină niciodată (ăsta ar fi al doilea foc). Abia chitesc câteva, că trebuie să fug. Pitica cea mare a decis să își pună singură cerealele. Rezultatul: cereale pe scaun, cereale pe covor, practic..cereale peste tot (pentru acuratețe, vezi poza de mai jos). Mai că mă apucă plânsul. Nici nu am stins bine al doilea foc, că a venit uraganul!!! Acum trebuie să merg, să iau aspiratorul, să îl bag în priză și să mă apuc să curăț tot. Dacă tot l-am pornit, mă gândesc să curăț tot livingul. Păi ce crezi? Pot? Nici gând. Pitica cea mare vrea ACUM cerealele, iar cea mică e lihnită și ea, săraca și mâțăie. Strâng ce e urgent și îmi zic că dau apoi cu aspiratorul peste tot. Pun cerealele, apoi hrănesc bebelina. Îmi ia o oră, pe ceas (nu prea e fan mâncare). terminăm, în sfârșit, cu mâncatul, dar scaunul de bebe e ”pictat” cu mâncare peste tot, iar husa de la pernuță trebuie și ea rapid spălată. Răzbesc și cu astea și îmi pică ochii pe hainele tot neîmpăturite. Mă ocup și de ele și până să termin, bebelina plânge de somn. O duc sus, să o culc. Mă întorc apoi la pitica cea mare, ca să facem activități. Este și un timp distractiv și educativ pentru ea, îmi place și mie și este și un mod în care o țin liniștită, cât doarme surioara ei.

Dintr-una în alta, vine seara, intră și soțul pe ușă, iar casa mea tot ca lovită de uragan arată. Eu sunt teribil de obosită. Deși casa nu o arată, nu am stat o clipă. Uneori mai facem curat împreună seara, dar de cele mai multe ori, ba avem o întâlnire, ba vizite, ba trebuie neapărat să mergem la cumpărături și uite-așa, aproape toate serile sunt ocupate.


Fiind în era tehnologiei, în care dai bani ca să cumperi timp, parcă aș vrea mai multe automatizări. Sunt mega recunoscătoare și încântată de mașina de spălat vase și de uscător, dar uitându-mă în jur, aș avea nevoie de mai mult de atât. Am văzut, mai demult, în Lidl, un aspirator din acela roboțel, care se plimbă singur prin casă și îți face curat, în timp ce tu faci altceva. Super încântată, i l-am arătat soțului. La noi, el e cu făcutul banilor, eu sunt cu cheltuitul lor, așa că eu eram gata gata să îl iau. Soțul însă mi-a zis că dăm banii degeaba pe el, deoarece roboțeii aceștia așa ieftini nu sunt buni, de fapt, nu te ajută cu nimic și sunt bani aruncați pe fereastră. La tehnologie, el se pricepe foarte bine. Așa că am mers pe mâna lui. Dacă nu te costă întreg salariul pe o lună, înseamnă că nu e bun.

Aceasta se întâmpla cam acum 4 ani. Între timp, am înțeles că tehnologia a devenit mai accesibilă și că cei de la Xiaomi au niște roboței-aspirator din aceștia fooarte faini și eficienți și cel mai important, la un preț accesibil. Este Roborock 2, un roboțel mic și simpatic care aspiră parchetul și îl și spală (din câte am citit, are un recipient unde pui apă) singur singurel și ceea ce mi s-a părut fain la el, este că trece și peste praguri și mai este încă un roboțel de la Xiaomi, numit Roborock S6, care este și mai inteligent și mai eficient și curăță chiar și covorul. Pentru mine, sună absolut genial! Mai ales acum că a început și bebelina să se târască, un mic roboțel care igienizează toată casa în timp ce eu fac altceva, ar fi de vis.

Deci, dați share până ajunge la soț! Glumesc, i-l arăt chiar eu :D


Chiar sunt curioasă să știu. Are cineva un roboțel-aspirator din acesta? Fac treabă? Sunt faini? Sunt silențioși sau nu? De când am citit despre ei, mă tentează tare tare.

Ție cum ți se par roboțeii aceștia inteligenți și puși pe treabă? Ai achiziționa unul?


P.s.: Dacă produce cineva un roboțel de împăturit haine, pe cuvânt că îl iau a doua zi😅


Sursa foto: Markus Spiske on Unsplash

 
6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page