top of page

De ce ne-am mutat din Bucuresti

Pe scurt, traficul, dar povestea lungă sună cam așa..


De câtiva ani ne gândeam dacă am putea să plecăm din București. Lucrurile s-au precipitat când am început să facem câte o oră dus către grădiniță și o oră întors. Pur si simplu petreceam minim 2 ore în trafic zilnic ceea ce nu doar ca îți fura timpul dar îți fură și energia zilnică.



Un alt motiv este lipsa comunității. Deși aveam oameni foarte faini care ne-au fost mereu aproape, distanțele erau imense și nu reușeam să ne vedem cu ei atât de des precum ne-am fi dorit. În timpul săptămânii nu aveam cum să mergem în vizite sau să primim vizite deoarece pur si simplu nu era suficient timp într-o seară. Ceea ce s-a schimbat când ne-am mutat :)


Dar totuși cel mai mare motiv pentru care ne-am mutat din București a fost lipsa familiei. Să fii mereu și mereu singur, să nu ai cu cine să lași copiii nici pentru 5 minute, să nu poți pleca niciunde, ei bine.. nu e usor, ca sa spun doar atât. Mămicile care sunt singure în București știu exact despre ce vorbesc. Acesta a fost si motivul decisiv care ne-a ajutat să alegem orașul în care să ne mutăm. Am ales orașul unde avem familie.



În final, ultimul motiv pentru care ne-am mutat a fost pentru că am putut. Odată cu pandemia s-au ivit noi posibilități si am putut lucra de acasă, remote, atât eu cât și soțul. Nu se poate în toate domeniile, dar în IT se poate. Așa că pot spune că pandemia ne-a facilitat mutarea.


Prima dată a trebuit să ne vindem căsuța din București și a fost un pas greu atât din punct de vedere logistic cât și emoțional. Dar, cu ajutorul Domnului, am reușit și am găsit cumpărători faini pentru căsuța noastră.

Următorul pas a fost căutarea unei case în Craiova ( un orășel de 300 000 de locuitori), unde am decis să ne mutăm. Aici s-a dovedit că era mai greu. Prețurile sunt foarte sus pe piața imobiliarelor și oferta nu era foarte diversificată. Ne-a luat ceva timp să găsim o casă pe placul nostru și care să fie terminată la timp pentru mutare. Ne doream neapărat casă cu curte, nu apartament, așa că opțiunile ne-au fost și mai îngrădite, dar renunțând la unele dorințe ale noastre, am găsit o opțiune bună și suntem tare mulțumiți de cum au decurs lucrurile.



Într-un final vreau să spun că suntem tare mulțumiți și fericiți cu alegerea făcută, iar eu sunt pe zi ce trece și mai încântată ( eu nu am fost foarte convinsă de schimbare la început). În fiecare zi, în trafic, soțul are un zâmbet laaarg pe față când duce fetițele la grădiniță deoarece face doar 10 minute până acolo.


Părerea mea este că dacă îți dorești și dacă poți să te muți într-un oraș mai mic fă-o. Nimic nu se va compara cu liniștea sufletească, cu sentimentul că ai familia aproape și cu distanțele mici între orice puncte de interes. Pentru noi a funcționat bine. De ce nu ar funcționa și pentru tine?


P.s.: Piticele mele sunt absolut încântate să aibă bunicii aproape. Nimic nu bate asta :)


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page