top of page

De ce îmi place de Jennifer Lawrence?


De obicei nu scriu despre vedete. Nu este domeniul meu și nici nu am prea multe cunoștințe aici. Nu citesc Cancan și uneori sunt chiar “în pom” cu ce se mai întâmplă în lumea celebrităților. Dar recent am citit, total din întâmplare, un articol despre actrița Jennifer Lawrence, de care deja îmi plăcea tare mult. Ceea ce am citit m-a făcut să o plac și mai mult, atât de tare încât să și scriu despre aceasta.

Sunt mare fan “Hunger Games”. Și al filmelor, dar în special al cărților. Le-am citit pe nerăsuflate. În doar trei nopți le-am dovedit:). În articolul citit de mine (nu mai știu exact nici de cine era scris), se povestea despre cum Lawrence a refuzat să slăbească pentru rolul din Hunger Games. "Whaat?! Crede cineva că e grasă?" a fost primul gând care mi-a trecut prin minte. Știu că la Hollywood altele sunt standardele, dar totuși, mi se pare exagerat. Am căutat poze cu ea și am găsit o persoană foarte în formă. Nu slăbănoagă de abia se ține pe picioare, ci în formă. Pe cuvânt că în toate pozele se vedeau numai mușchi. Eu nu am văzut o peticică de grăsime. M-am gândit: " Frate, ăștia chiar nu au habar ce înseamnă o persoană grasă".

Dar mi-a crescut admirația pentru ea. Pentru că deși avea de pierdut (o grooază), a refuzat. A spus că atunci când avea 14 ani se uita la modelele Victoria's Secret și se gândea că ea nu va arăta niciodată așa bine ca ele și că ea nu vrea să fie actrița aceea care le face pe tinere să se simtă că nu au valoare.

Și dacă suntem sincere cu noi înșine, foarte multe dintre noi credem că suntem mai valoroase dacă suntem mai slabe și arătăm mai bine. Și ținem diete și ne înfometăm și ne dăm duhul la alergat. Nu mă înțelege gresit, eu militez pentru un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și cu sport, dar care să vină dintr-o motivație bună. Cele mai multe dintre noi nu vom arăta niciodată ca un fotomodel, deși mâncăm sănătos și facem mișcare. De ce? Pentru că nu avem conformația aceea de "înaltă, slabă și cu picioare lungi". Genetica își spune cuvântul cel mai mult.

Eu sunt o persoană obișnuită, cum zic americanii "average". Mai pe românește, mă îngraș ușor și slăbesc greu. Nu sunt nici grasă, nici slabă. Mai ales după ce am devenit mămică, nu am mai scăpat de burtă. Dar știi care e adevărul? Că genetic nu am cum să fiu fotomodel. Și înainte de a fi mămică, tot la burtă se puneau kilogramele în plus și oricât de slabă am fost, nu am avut niciodată picioare lungi și subțiri ( sunt minionă și am șolduri). Și asta nu m-a făcut mai puțin valoroasă. De ce să țintesc și să mă lupt pentru ceva ce oricum nu voi obține vreodată? Conformația mea e diferită de ceea ce e la modă astăzi. Și oricât de tare m-aș chinui și aș slăbi, tot nu voi putea să îmi alungesc și să îmi subțiez picioarele.

E important să mănânc sănătos, să am o viață echilibrată, tocmai ca să mă simt bine în pielea mea. Dacă fac asta ca să fiu slabă, atunci sunt prada unor așteptări nerealiste. Fetele acelea de la Hollywood, pe lângă faptul că se înfometează, au și tipul acela de conformație corporală la modă.

Cred totuși, că e important să fiu mulțumită de cum arăt, să fiu sănătoasă, să mă simt bine în pielea mea de femeie average. E important să știu că nu mă definește felul cum arăt. Că eu nu sunt valoroasă doar dacă sunt slabă. Că eu sunt persoana care sunt pe de-a-ntregul, cu mintea mea, cu talentele mele, cunoștințele și virtuțile mele. Și e ok dacă mă îngraș două kilograme, sau 30, cum am luat în sarcină. Asta nu înseamnă că brusc sunt mai puțin femeie. Cine sunt eu, identitatea mea, nu stă în cum arăt. Altfel aș intra în depresie la fiecare 500 de grame în plus.

Ce vreau să spun, de fapt?

O admir pe Jennifer Lawrence că a spus "NU". Că e mulțumită de cum arată, chiar dacă alții nu sunt. Că talentul ei a adus-o să fie cea mai tânără actriță cu 3 Oscaruri, nu faptul că arată într-un anumit fel. Vreau să spun că dacă intri în depresie și crezi că ești urâtă și fără valoare doar pentru că ai pus două kilograme, sau 10 sau 30 în plus, nu e ok. Identitatea ta nu stă în cum arăți. Tu ești mai mult decât ceea ce se vede.

Da, pot exista motive medicale pentru care trebuie să slăbești. Eu nu zic să mâncăm cu toții fast-food și dulciuri, să fim obezi și diabetici. Dar spun că ceea ce ne prezintă mass-media este un ideal, ceva ce nu este real, ceva ce nu vom putea obține nicicând. Și ne prezintă idealul de femeie, ca și când dacă am arăta așa, am fi fericite. Adevărul este că dacă nu ești fericită cu cine ești acum, nu vei fi fericită nici când vei arăta ca fotomodelul acela din reclame.

sursa foto aici

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page