top of page

Despre acneea mea hormonală

După o perioadă în care stătusem mai mult în casă, am decis să mai ies și eu. Ne-am hotărât să ieșim în parc cu pitica. Cu vreo două zile în urmă fusesem la dermatolog și îmi spusese, printre altele, că dacă vreau să mă vindec, va trebui să nu mai pun machiaj pe față, nici măcar fond de ten, pentru că astupă porii și se va vindeca mult mai greu. I-am spus că nu cred că pot face asta, iar dna doctor mi-a răspuns că dacă vreau să mă vindec, va trebui să pot. Așa că.. mi-am luat inima în dinți și am ieșit nemachiată din casă, prima dată după muultă vreme


Find în timpul săptămânii, parcul era destul de gol, din fericire. Am trecut prin dreptul unor fete așezate pe o băncuță. S-au oprit din ceea ce vorbeau ele și s-au uitat la noi. Apoi ne-am asezat pe o băncuță, suficient de aproape de ele. Nu că am vrut eu neapărat să stau acolo, dar se pare că Iunia a ales fix banca de lângă ele. După o tăcere de câteva secunde, una dintre ele le spune celorlalte: “Și eu am avut multe coșuri într-o perioadă, pentru că le rupeam tot timpul!”, iar alta răspunde: “Daa și eu am avut o perioadă în care le rupeam. Mi-au trecut doar când nu le-am mai rupt.”


Prima dată m-a apucat furia. M-am gândit să mă ridic și să urlu la ele că NU E VINA MEA! Nu am coșuri pentru că le rup! Am coșuri pentru că am pierdut o sarcină.. Nu am avut puterea să fac asta. Durerea era prea mare. M-am ridicat și am plecat, cu lacrimi în ochi. Mă gândeam că e nedrept, după ce că am pierdut bebele mult dorit să mă mai pomenesc și cu fața plină de ciumă (cam așa arăta) și să mai fiu și arătată cu degetul, cum că e vina mea că am coșuri.

Atunci i-am zis soțului: “Fă-mi o poză să o pun pe Facebook că dacă mă mai întâlnesc cu cineva și mă mai întreabă a suta oară ce am pățit, eu înnebunesc! Așa măcar văd poza pe Facebook și nu mai e șocul acela inițial, deci din bun simț măcar, nu mă mai întreabă nimeni nimic.”

Și mulți dintre cei care mă urmăriți pe blog m-ați încurajat super mult și pentru asta sunt foarte recunoscătoare! Aveam mare nevoie de încurajare după episodul din parc.

Totuși.. nu am mai îndrăznit să ies nemachiată din casă. Vreo două luni am avut fața plină de o acnee groaznică, apărută peste noapte.

sursă foto: Photo by Audrey Jackson on Unsplash


Cum a început totul?

Eram gravidă în 8 săptămâni când mi-au apărut multe coșuri mici și dese pe bărbie. M-am gândit că sunt din cauza schimbărilor hormonale din sarcină. Ulterior, s-au făcut mai mari și s-au extins și pe maxilar. La 11 săptămâni am fost la control la ginecologie, iar ecografia a arătat că era o sarcină pierdută, ceea ce americanii numesc ”missed miscarriage”, o pierdere de sarcină fără absolut niciun simptom. A fost un șoc. Pe lângă pierderea suferită, coșurile au continuat să se extindă și să arate din ce în ce mai rău până după ce am eliminat sarcina. Inițial, nici nu m-am preocupat așa tare de ele. Cumva speram să dispară după ce se elimină tot. Însă a durat.. Reglarea hormona