top of page

Fii o stea - Ziua 9



Ai încercat vreodată să te uiți, seara, la stele? Dacă ești undeva în oraș, probabil ți-ai dat seama deja că lumina regăsită pe străzile orașelor chiar și noaptea, te va împiedica să le vezi, sau cel puțin nu le vei putea vedea în întregime. Dar dacă le privești de undeva dintr-un întuneric beznă, unde nu mai e nicio altă lumină în jur? Dacă le privești într-un întuneric atât de adânc că abia poți zări cărarea pe care mergi, ei bine, atunci vei descoperi cele mai strălucitoare, mai frumoase și mai luminoase stele, decât le-ai fi putut vedea vreodată.

Tot așa este și cu viața. Când devine mai neagră, mai grea, abia atunci poți descoperi ”stelele” din viața ta: oamenii care îți sunt alături, lucrurile de care beneficiezi și pe care le-ai luat de-a gata și micile bucurii, care îți fac ziua mai bună, dar care erau acoperite și pe care nu le sesizai până să te regăsești în întuneric.


Și știi ce? Cu cât noaptea e mai neagră, cu atât e nevoie de stele mai luminoase, care nu doar să înfrumusețeze cerul întunecat, ci și să dea puțină lumină în jur, pentru ca astfel oamenii să vadă pe unde merg. În același fel, cu cât criza devine mai accentuată, cu cât mor mai mulți oameni, cu cât devine mai greu să stai în casă, cu cât devine mai greu să te mai gândești și la alții, cu atât e mai mare nevoia de ”stele”, de oameni care să încurajeze, care să arate și lucrurile bune din această perioadă și care să se gândească și la cei din jur.


Dragilor, fiecare dintre noi putem fi acești oameni. Și cu cât vom fi mai mulți, cu atât mai luminoasă va fi noaptea aceasta care a cuprins întreaga lume. Nu, nu mă refer la a fi ”o stea” de cinema, sau de televiziune, în niciun caz. Nu mă refer la a fi focalizat pe tine, la a te gândi la tine, la a te arăta pe tine, ci la a te uita în jur și a vedea ce poți face și tu. Ce poți face tu aici, acum, cu resursele și posibilitățile pe care le ai? Poate înseamnă să ajuți pe cineva care a rămas fără serviciu, poate înseamnă să donezi pentru echipamentul medical, sau poate înseamnă să mai suni din când în când pe cineva căruia știi că i-ar prinde bine. Orice ar însemna, orice îți vine acum în cap, fă-o. Vei face noaptea mai puțin întunecată, criza mai puțin grea, măcar pentru persoană.


”Lumina luminează în întuneric și întunericul n-a biruit-o.”


 

*Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*

 




4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page