top of page

Înghețată cu ciocolată, fără zahăr, făcută în casă (rețeta mea)


Trebuie să încep prin a menționa că nu este vorba chiar de înghețată clasică, ci mai mult de iaurt înghețat, cu cacao. Dar pentru a entuziasma piticii recomand să o numești “înghețată cu ciocolată yumm yumm”😁. Nu va fi nici pe departe așa dulce ca cea cumpărată din magazin, deoarece nu are zahăr adăugat, însă va fi foarte delicioasă.

De când am început grădinița, noi facem această rețetă aproape zilnic, după ce ajungem acasă, ca să evităm consumul excesiv de dulciuri. (Eu am obișnuit pitica să mănânce înghețată oricând, să bea apă rece oricând și nu am cocoloșit-o. Rezultatul: număr răcelile pe degetele de la o mână, în toți cei 3 ani ai ei. Recomand să nu obișnuiești copilul sensibil, deoarece va răci foarte des).

Așadar hai să vedem rețeta: Ingrediente: - 2 borcănașe de iaurt grecesc a câte 140 g fiecare ( minim 3,5% grăsime, ideal 10%); - 2 banane mari coapte (dacă sunt mici, eu adaug 3 banane). Ideal este să fie cât mai coapte, ca să fie dulci și astfel și înghețata să aibă gust dulce; - 2-3 linguri cu vârf de cacao, în funcție de cât de ciocolatie vrei să arate înghețata.

Mod de preparare: 1. Taie bananele în bucăți mai mici și pune-le la blender. 2. Peste ele, adaugă cele două borcănașe de iaurt. 3. Adaugă cacaua.

4.Amestecă bine cu o lingură.

5. Mixează-le la blender până obții o pastă cu consistență spumoasă, pe alocuri. 6. Pune compoziția în formele de înghețată (noi le-am primit pe ale noastre, dar știu că se găsesc la Ikea. Dacă nu ești din București și nu poți ajunge la Ikea, o altă variantă de forme de înghețată faine, aseănătoare cu ale mele, este aceasta (link afiliat). 7. Pune formele la congelator pentru minim 3 ore. 8. Savurează-ți înghețata de ciocolată fără zahăr, făcută în casă.

Eu fac de câțiva ani de zile deja această rețetă, cu ceea ce am prin casă. Adică iaurtul și bananele sunt obligatorii, însă în loc de cacao poți pune ce fructe ai în acel moment în casă: căpșuni, zmeură, piersici etc.

Este o rețetă extrem de simplă, se face în 10 minute și este atât gustoasă cât și sănătoasă și pentru copii, dar și pentru mămici. Nouă ne place foarte mult. Vouă?❤️

P.s.: Iată și pozele cu pașii detaliați:

9 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page