top of page

Motivul pentru care copiii se poartă de 800 de ori mai rău când e mama în preajmă

În cele din urmă, există un răspuns la această întrebare și este unul bun. Motivul pentru care copiii se poartă de 800 de ori mai urât atunci când mamele lor sunt în jur este simplu. Dacă copilul tău face crize și tantrumuri doar când este cu tine, înseamnă că ești o mamă bună și îți faci treaba corect.


Ca mamă a doi copii, știu exact ce înseamnă plânsete și tantrumuri la 800% capacitate doar când sunt eu în jur. La grădiniță am un copil cuminte și ascultător, în vizite la fel, când sunt cu soțul iarăși sunt liniștite. Drama începe când intru eu în cameră. De ce acționează mereu așa în fața mea?

După ce am citit un articol foarte bun de la Kate Surfs, mi-a plăcut atât de mult încât a trebuit să o pun și pe blog. Este atât de adevărat: copiii se poartă mult mai urât când sunt în preajma mamelor lor.

Kate este o mămică bloggeriță și instructoare de părinți, dezvăluind motivul real pentru care copiii sunt cu 800% mai răi când mamele lor sunt în preajmă. Și aici vine frumoasa ei teorie, care te va face să te simți puțin diferit în legătură cu acele lacrimi și tantrumuri, sunt sigură.Acesta este răspunsul la motivul pentru care copiii sunt cu 800% mai răi când mamele lor sunt în preajmă

Pentru că TU, mama, ești locul lor sigur. TU ești locul în care pot ajunge cu toate problemele lor. Dacă nu poți face ca lucrurile să fie bune ... ei bine, atunci cine mai poate?

Către tine, dragă mamă, copiii elimină tooate acele sentimente și emoții neplăcute.


Dacă un copil s-a ținut tare toată ziua toată ziua, într-o situație neplăcută, în secunda în care te văd, știu că este timpul să-și poată da drumul în cele din urmă.


Asta înseamnă că tu preiei tot ceea ce au ei pe suflet, plânsete, furie, tristețe, etc. Este ultimul lucru cu care vrei să te confrunți după ce ai avut o zi bună, sau chiar după ce ai venit acasă, obosită, după o zi grea de lucru ... dar asta este ceea ce noi, mamele, obținem: expresia dezinhibată a unei eliberări emoționale brute, care ne plesnește în față, în secunda doi după ce intrăm pe ușă.