top of page

Motivul pentru care copiii se poartă de 800 de ori mai rău când e mama în preajmă

În cele din urmă, există un răspuns la această întrebare și este unul bun. Motivul pentru care copiii se poartă de 800 de ori mai urât atunci când mamele lor sunt în jur este simplu. Dacă copilul tău face crize și tantrumuri doar când este cu tine, înseamnă că ești o mamă bună și îți faci treaba corect.


Ca mamă a doi copii, știu exact ce înseamnă plânsete și tantrumuri la 800% capacitate doar când sunt eu în jur. La grădiniță am un copil cuminte și ascultător, în vizite la fel, când sunt cu soțul iarăși sunt liniștite. Drama începe când intru eu în cameră. De ce acționează mereu așa în fața mea?

După ce am citit un articol foarte bun de la Kate Surfs, mi-a plăcut atât de mult încât a trebuit să o pun și pe blog. Este atât de adevărat: copiii se poartă mult mai urât când sunt în preajma mamelor lor.

Kate este o mămică bloggeriță și instructoare de părinți, dezvăluind motivul real pentru care copiii sunt cu 800% mai răi când mamele lor sunt în preajmă. Și aici vine frumoasa ei teorie, care te va face să te simți puțin diferit în legătură cu acele lacrimi și tantrumuri, sunt sigură.



Acesta este răspunsul la motivul pentru care copiii sunt cu 800% mai răi când mamele lor sunt în preajmă

Pentru că TU, mama, ești locul lor sigur. TU ești locul în care pot ajunge cu toate problemele lor. Dacă nu poți face ca lucrurile să fie bune ... ei bine, atunci cine mai poate?

Către tine, dragă mamă, copiii elimină tooate acele sentimente și emoții neplăcute.


Dacă un copil s-a ținut tare toată ziua toată ziua, într-o situație neplăcută, în secunda în care te văd, știu că este timpul să-și poată da drumul în cele din urmă.


Asta înseamnă că tu preiei tot ceea ce au ei pe suflet, plânsete, furie, tristețe, etc. Este ultimul lucru cu care vrei să te confrunți după ce ai avut o zi bună, sau chiar după ce ai venit acasă, obosită, după o zi grea de lucru ... dar asta este ceea ce noi, mamele, obținem: expresia dezinhibată a unei eliberări emoționale brute, care ne plesnește în față, în secunda doi după ce intrăm pe ușă.



Asta nu înseamnă că ne-am răsfățat copiii dacă avem parte de țipete imediat cum intrăm în cameră.

Mai degrabă, înseamnă că am creat un spațiu suficient de sigur pentru ca ai noștri copii să aibă libertatea să fie ei înșiși cu noi.


Și, apropo ... este cu adevărat foarte important ca, copiii să fie naturali cu sentimentele, emoțiile și funcțiile lor corporale. Când vor crește, vrem ca copiii noștri să aibă o inteligență emoțională și o conștientizare corporală foarte funcționale, nu?


Deci, ia-l ca pe un semn bun și amintește-ți acest lucru: ei păstrează totul pentru tine.!


Așadar, data viitoare când simți că nu mai poți după o zi grea în care copiii se dezlănțuie, amintește-ți că e o formă de iubire și că ei se simt în siguranță să se descarce față de tine. Mi-a plăcut atât de mult această explicație încât am simțit nevoia să o scriu și aici pe blog :)

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page