top of page

Și aceasta va trece - Ziua 14



Am auzit acum mulți ani o poveste despre un rege foarte foarte bogat și influent, care l-a mandatat pe cel mai înțelept om din regatul său să îi facă un inel, care să îl înveselească atunci când este trist, doar uitându-se la el și care să îl întristeze atunci când este bucuros. Atunci înțeleptul a fost tulburat și s-a gândit foarte bine, căutând o soluție, iar într-un final, a gravat următoarele cuvinte pe inel: “Și aceasta va trece”.

Uitându-se la inel când era trist, regele își amintea că niciun necaz nu ține pentru totdeauna și uitându-se la el atunci când era bucuros, îl ajuta să nu se îngâmfe, pentru că nici bunăstarea nu ține pentru totdeauna.


Și aceasta va trece. Necazul nu ține pentru totdeauna, după cum nici bunăstarea nu ține. Indiferent ce zi ai avut ieri, astăzi ai o nouă zi la dispoziție. Soarele a răsărit din nou, viața merge mai departe și munca o ia de la capăt. Această nouă zi nu e doar un nou început, ci este și o nouă șansă. În lumea din jurul nostru, în care mulți nu mai au o a doua șansă, Dumnezeu îți dă această zi ca o nouă oportunitate. Îmi place enorm de mult un verset din Biblie care sună așa: ”Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit. Îndurările Lui nu au ajuns la capăt, ci ele se înnoiesc în fiecare dimineață ”. Aceasta este o nouă dimineață, bunătatea lui Dumnezeu față de tine s-a resetat și promisiunile Lui sunt mai puternice.


În dimineața aceasta, ridică-ți ochii spre cer și mulțumește-I Celui ce a îngăduit să mai deschizi ochii și astăzi, Celui care ți-a dat sănătate și astăzi și Celui care te înconjoară cu bunătate și astăzi. Uită-te în jur și mulțumește-I pentru cei dragi ai tăi, pentru pâinea pe care o pui pe masă, pentru oportunitatea care este ziua de astăzi și pentru că și aceasta va trece.


 

Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 


2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page