top of page

Supă cremă de legume (rețetă extra delicioasă)

Eu tot încerc să găsesc moduri creative prin care atât piticele, cât și noi să mâncăm mai multe legume. Și cum problema este că leguma mea preferată e ciocolata😅 atunci clar trebuie să prepar legumele astfel încât să fie cât mai delicioase.


Dacă astăzi cauți o rețetă de supă cremă cât mai dietetică, ei bine, nu este aceasta. Rețeta mea e menită să fie cât mai delicioasă pentru a fi cât mai atractivă. Este o invenție personală, combinație între câteva rețete citite pe internet și apoi practic făcută cu ce aveam prin casă:) Partea bună este că a ieșit absolut delicioasă (toți cei care au gustat-o au afirmat aceasta), de aceea m-am gândit că poate va fi de folos și altora și merită expusă pe blog.


Deci, hai să vedem rețeta:


Ingrediente:

- 7 morcovi

- un cartof dulce

- o jumătate de țelină apio

- 4 cartofi albi

- un dovlecel zucchini

- condimente pentru tzatziki/ usturoi granulat și sare

- 200ml smântână

- 10g de unt


Mod de preparare:

  1. Se taie cubulețe toate legumele și se adaugă într-o oală mare.

  2. Peste legume se adaugă apă cât să le acopere și se pune la fiert.

  3. După ce au fiert, se mărunțesc legumele cu mixerul vertical, blender sau robot.

  4. Se adaugă smântâna.

  5. Se adaugă untul tăiat în bucățele mici și se amestecă bine până se integrează în compoziție.

  6. Se adaugă mixul de condimente. Eu am avut prin casă un amestec natural de condimente pentru sos tzatziki și l-am adăugat pe acela, dar poți folosi direct usturoi, sau usturoi granulat sau orice alt condiment. Eu am evitat ierburile aromatice deoarece piticele mele cum văd ceva verde în mâncare, cum nu mai mănâncă! Deci fără verde să fie :)


Aceasta a fost rețeta! Suuuuper simplă nu? Poți face sau cumpăra și niște crutoane cu care să o mănânci și va fi o masă gustoasă, sănătoasă și ușoară.


Rețeta mea are rolul de a fi mai dulceagă și se simte destul de mult gustul cartofului dulce, dar este delicios în combinație cu usturoi. Dacă îți dorești o supă cremă mai acrișoară poți adăuga roșii și poți pune doar o bucată mică de cartof dulce.


Cum ți se pare rețeta mea? O vei încerca? Tu cum prepari supa cremă? Scrie-mi în comentarii ce ai mai adăuga la această rețetă!


P.s.: Iată rețeta ilustrată și în poze!



Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page