top of page

Sărăcie și bogăție sufletească - Ziua 13



”Sărăcia cel mai ușor ignorată, dar resimțită cel mai adânc, este sărăcia în domeniul prieteniei.” - Ann Voskamp


Nu ne e confortabil. Statul în casă, datul a zeci de telefoane, zeci de video-conferințe pentru serviciu și sutele de emailuri, ne determină ca după ce programul de lucru se încheie, iar noi ne regăsim tot între aceiași 4 pereți ai casei noastre, ei bine, ne determină să ne izolăm cu adevărat. Să ne închidem în noi. Dar oare ne ajută? Oare ne face bine?


Gândul la alte ”întâlniri virtuale” cu prietenii parcă ne întoarce stomacul pe dos. Tu zici: ”Eu aș vrea să ne vedem, dar față în față.. nu așa. Sunt sătul de skype și tot felul de video-conferințe”. Și e adevărat. Toți suntem sătui. Dar bogăția unui om stă în bogăția prieteniilor sale. Spune-mi ce rost are să ai cele mai frumoase lucruri dacă nu ai cu cine le împărți? Ce rost are bucuria, dacă nu ai cu cine s-o împărtășești? Că ne place sau nu, noi oamenii, ne dezvoltăm în relații. Relațiile pe care le avem (cu familia, cu soțul/soția, cu prietenii, cu biserica etc.) sunt cele care ne formează. Ești pe atât de bogat sufletește, pe cât de frumoase îți sunt relațiile cu cei din jur.


Așadar, astăzi sună, apelează, fă o conferință video cu cei dragi ai tăi. Chiar dacă nu îți e confortabil, chiar dacă ești sătul să îi vezi de la distanță. Lucrurile faine necesită efort, dar în final merită. La sfârșitul conversației vei vedea că, chiar și așa de departe, îngrădiți de un ecran, îți aduce mare bucurie să ții legătura cu ei.


Acesta este îndemnul meu de azi: ține legătura cu prietenii tăi în timpurile acestea grele și ține legătura zilnic cu Dumnezeu. Acum mai mult ca niciodată, ai nevoie de bogăția acestor relații.

 

Într-o lume în care panica, frica, confuzia și grija zilei de mâine ne macină, îmi propun printr-un paragraf zilnic, să aduc speranță, încurajare și bucurie pentru toți oamenii de bine. Revino zilnic, pentru o nouă încurajare, chiar aici pe blog.*


 
2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page