top of page

Trucuri ajutătoare de îngrijire a bebelușilor (1)


Când s-a născut Iunia, m-am simțit de-a dreptul copleșită. Mi se părea că nu mă pricep deloc la asta. Mă simțeam efectiv depășită de situație. Mi-am zis în mintea mea: " E clar. Motherhood-ul nu e pentru mine". Ulterior, lucrurile s-au mai schimbat, însă îmi amintesc că am tot căutat informații, lucruri, sfaturi care să mă ajute, să facă, perioada aceea, dacă nu mai ușoară, măcar suportabilă.

Așa că, azi, m-am gândit să împărtășesc cu tine, câteva trucuri, care fac viața de mămică mai ușoară. Unele dintre ele sunt culese de pe net, sau de pe la mămici, iar pe altele le-am descoperit eu singură. Unele vor merge pentru puiul tău, altele nu. Bebelușii sunt diferiți și ce bine că este așa, nu? :)

Dar hai să vedem ce am adunat eu:

1. Tricoul lui mami

Pentru noi, tricoul lui mami a fost sfânt, cel puțin în perioada de început. Abia acum, la 8 luni, am reușit să nu mai dormim cu el.

Odată, pe când avea Iunia doar câteva săptămâni, a trebuit să plec de acasă pentru vreo două ore și să o las cu tati ei. După ce am ieșit pe ușă, a mai durat aproximativ 5 minute și apoi a început să plângă și să tot plângă. Disperat, tăticul, după ce nu avusese succes cu nimic altceva, i-a dat tricoul pe care îl dezbrăcasem eu mai devreme. Ce să vezi? Minune mare! Bebelina s-a calmat. De atunci tricoul a fost peste tot ( prin "tricou" mă refer la multe multe tricouri de ale mele ). De atunci am început sa i-l punem și la somn și a început sa doarmă perioade mai lungi de timp.

2. Sunete albe

O altă metodă care a funcționat pentru noi, a fost folosirea unei aplicații pentru smartphone cu sunete albe. Ideal ar fi să folosim o mașină cu sunete albe, cum au americanii, însă eu nu am găsit pe niciunde ( dacă știi tu de unde pot lua una, anunță-ma! ). Noi am avut un telefon pe care îl lăsam în camera ei, pe mod avion și la început, învelit și în staniol să fie sigură sigură, mami, că nu mai ajunge nimic la el. Pentru noi funcționează perfect și pentru calmat ( gen.. în mașină), dar și pentru somnic.

3. Oțet în loc de balsam

Pentru că bebelușa mea are o piele extrem de sensibilă, se irită din te miri ce, în prima fază am încercat să văd ce pot face, am scos parfumul, crema, tot ce se putea. Apoi am ajuns la balsamul de rufe, despre care am citit că folosește n