top of page

Trucuri ajutătoare de îngrijire a bebelușilor(2)


Pentru că viața cu un bebe este foarte frumoasă, dar uneori destul de dificilă, ai nevoie de orice sfat și orice truc pe care îl poți găsi, pentru a face mai ușoară meseria de mămică.

Și pentru că mămicile sunt un izvor nesecat de creativitate, m-am gândit că sunt mult mai multe sfaturi foarte bune pe care le-am primit de la mămici, personal, sau prin internet, pe care aș vrea să le împărtășesc cu tine.

Așa că.. iată și partea a doua a articolului. Dacă nu ai citit prima parte, o poți vedea aici .

Iată ce cred eu că te-ar ajuta să știi atunci când ești la început cu un copil:

1. Despre Vigantol

Vigantolul este de fapt vitamina D, care se administrează bebelușilor sub formă de picături, pentru a evita apariția rahitismului. Doar că.. unii bebeluși pot avea, ca efect secundar, insomnia. Ideal este să nu îl administrezi seara, înainte de culcare (nu sunt medic, deci nu este o lua ca pe o părere avizată, spun doar din experiența mea și a unor mămici cu care am vorbit). Dacă bebelușul are probleme cu somnul după administrarea lui, poți vorbi cu medicul pediatru pentru a lua o altă variantă de vitamina D, pentru bebeluși. Eu prefer să folosesc uleiul de cod de la Mollers.

2. Salopete

Înainte de a naște, dacă poți, achiziționează cât mai multe salopete cu capse pe mijloc (gen pijamale, onesie). Acestea îți vor fi de mare ajutor, pentru că, de obicei bebelușilor nu le place deloc să fie îmbrăcați și mai ales cu body-uri, pe care le introduci pe cap. Așa că pentru rapiditate și confort, ia-ți cât mai multe salopete :)

3. TO DO

Fă-ți o listă TO DO, cu ceea ce ai de făcut, zilnic. Te va ajuta să fii concentrat/ă pe ceea ce trebuie să faci și vei avea împlinirea că ai făcut ceea ce aveai pe listă, în fiecare zi. Pentru mine este o plăcere să mai tai un lucru de pe listă😁. Pune chiar și cele mai simple taskuri pe listă, oricât de banale ți s-ar părea. Eu mi-am luat o ramă mare pe care scriu zilnic (poza următoare), dar procedează cum îți este mai ușor (post it, agendă etc.)