top of page
Poza scriitoruluiLittle Corner Of Joy

Tu ai auzit despre petrecerile de tip ”fiver”?

Am citit și eu de curând despre un tip de petreceri pentru copii din America. Le zice petreceri de tip ”fiver” și mi-a plăcut ideea foarte mult.



Cum ești invitat la o petrecere de tip fiver?

Ei bine primești o invitație normală pentru o petrecere de copii pe care scrie însă că este de tip” fiver”. Dacă nu știi ce înseamnă, de obicei, ai scris pe spatele invitației câteva rânduri care explică ce înseamnă.



Deci ce înseamnă o petrecere de tip ”fiver”?

Înseamnă că nu îi vei lua un cadou normal copilului, ci doar părinții vor lua un singur cadou maaare, pe care știu sigur că și-l dorește copilul, iar tu doar vei contribui la el. Adică fiecare participant la petrecere aduce 5$ cu el, aproximativ 20 de lei, pe care îi pune frumos într-un plic cu o felicitare și îi dăruiește copilului.



Încă de prima dată de când am citit despre acest tip de petrecere mi s-a părut foarte tare! Pur și simplu îți ia stresul comandatului, sau căutatului prin magazine după cadouri, iar pentru copilul sărbătorit este foarte bine deoarece primește EXACT ceea ce își dorește, nu o mulțime de cadouri care vor sfârși prin cutiile pline cu vârf de jucării neutilizate.


Mie mi-ar plăcea să devină popular acest tip de petrecere pentru copii și în România. Tocmai am avut luna trecută petrecerea zilei de naștere a piticei celei mici și știu exact ce spun cu jucăriile uitate într-o cutie cu jucării. S-au jucat puțin cu ele și apoi le-au abandonat.



În august voi avea ziua de naștere a piticei cele mari și mă gândesc dacă să îi fac o petrecere de tip fiver sau nu. Cred că ar fi destul de controversată în România deși i-ar scuti pe părinți de mult stres. Pitica noastră cea mare își dorește mult o bicicletă și ar fi o super idee să i-o luăm și să ne mai si recuperăm apoi din investiție ca și cadou. Singura problemă este că pitica se așteaptă să primească multe cadouri și aici e dilema mea. Chiar nu știu ce să fac!


Tu ce spui despre petrecerile de tip ”fiver”? Cum ți se pare ideea? Ai organiza o astfel de petrecere pentru copilul tău? Chiar am nevoie de părerile voastre ca să mă pot hotărî ce fac cu ziua piticei celei mari.



0 comentarii

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page