top of page

Tu ai auzit despre petrecerile de tip ”fiver”?

Am citit și eu de curând despre un tip de petreceri pentru copii din America. Le zice petreceri de tip ”fiver” și mi-a plăcut ideea foarte mult.Cum ești invitat la o petrecere de tip fiver?

Ei bine primești o invitație normală pentru o petrecere de copii pe care scrie însă că este de tip” fiver”. Dacă nu știi ce înseamnă, de obicei, ai scris pe spatele invitației câteva rânduri care explică ce înseamnă.Deci ce înseamnă o petrecere de tip ”fiver”?

Înseamnă că nu îi vei lua un cadou normal copilului, ci doar părinții vor lua un singur cadou maaare, pe care știu sigur că și-l dorește copilul, iar tu doar vei contribui la el. Adică fiecare participant la petrecere aduce 5$ cu el, aproximativ 20 de lei, pe care îi pune frumos într-un plic cu o felicitare și îi dăruiește copilului.Încă de prima dată de când am citit despre acest tip de petrecere mi s-a părut foarte tare! Pur și simplu îți ia stresul comandatului, sau căutatului prin magazine după cadouri, iar pentru copilul sărbătorit este foarte bine deoarece primește EXACT ceea ce își dorește, nu o mulțime de cadouri care vor sfârși prin cutiile pline cu vârf de jucării neutilizate.


Mie mi-ar plăcea să devină popular acest tip de petrecere pentru copii și în România. Tocmai am avut luna trecută petrecerea zilei de naștere a piticei celei mici și știu exact ce spun cu jucăriile uitate într-o cutie cu jucării. S-au jucat puțin cu ele și apoi le-au abandonat.