top of page

Zbenguiala e bună?


Când eram mică și nu stăteam locului, mi se spunea să nu mă mai “zbengui” atât. Nu știu dacă e un cuvânt folosit în toată țara, sau e specific Olteniei, însă l-am auzit de atâtea ori în copilăria mea, încât îmi vine să i-l tot zic și Iuniei. Când mă întreabă soțul, seara, ce am făcut în ziua respectivă, îi spun că nu mare lucru, îi enumăr activitățile noastre și adaug: “și în rest, zbenguială toată ziua” Văzând activitățile faine pe care le fac mămicile cu copiii lor, am așteptat și eu să vină vremea să le facem. Problema e că încă aștept. Avem doi ani și tot zbenguaiala e preferata noastră. Cărticelele ce mai prezintă interes, în rest, mai mult de 5 minute, nu e chip să stea. Am încercat pictat, pictat cu degetul, desenat, plastilină, toate.. unele au mai mult succes ca altele, însă, dacă e să fiu sinceră aș aprecia și eu o jumătate de oră de liniște😅 Am stat și am analizat ce anume fac greșit, ce nu am “bifat”, dacă e cumva vina mea că nu stă la activități precum alți copii. Uneori mă simt descurajată, alteori îmi spun că până la urmă copiii sunt diferiți și fiecare se va “liniști” sau nu, la timpul lui. Astfel că, până va veni și timpul acela în care va sta pasionată pe o fișă de activități, e bine că mai găsesc soluții. Am descoperit unicornul de la Toysori, care e deosebit de simpatic și are un băț maare ca și corp, pentru copiii pasionați de călărie. Pitica mea nu a prins schema, oricât am încercat noi să îi arătăm, dar în schimb l-a luat la wrestling pe săracul unicorn de îți era mai mare mila de el😂 Jocul preferat a fost alergatul cu unicorul după ea, în timp ce strigam “vine vine unicornul. Te prinde unicornuul.” Nu pot să spun ce distracție și zbenguială a fost. Au venit în vizită la noi și două fetițe mai mari, iar ele au fost încântate să se joace cu unicornul “pe băț” în modul corect, adică l-au luat la galopat iar și iar:)

Cei de la Toysori mai au și o păpușică frumoasă foc, cu motive tradiționale. Pitica mea s-a jucat cu ea mai mult pe post de minge🤦🏽‍♀️(zbenguială, după cum spuneam), sau o scotea din ambalaj și o punea la loc de zeci de ori. Eu m-am îndrăgostit de păpușică însă. Să fiu sinceră, am păstrat-o pentru mine, iar Iunia a văzut-o ocazional, pentru că o “traumatiza” de mi se rupea sufletul de ea. Știu că poate fi pusă și ca breloc la chei, întrucât este mititică și intenționez să fac asta imediat ce voi ieși mai des din casă, deci probabil când va merge ea la grădi.

Este cu adevărat o păpușică deosebită pentru copii și.. pentru mămici:) Dragilor, am adăugat acest articol în categoria “idei de cadouri” deoarece chiar cred că reprezintă un cadou foarte fain pentru Crăciun. Pe copiii mai mari de 3 ani, unicornul îi va ține cu siguranță ocupați și zbenguiți. Și cred că nu este rău. Cred că ei trebuie să își consume energia și au nevoie de alergat, tăvălit, gâdilat, wrestling și de toate celelalte activități sportive. Deși e obositor pentru noi ca și părinți să avem un copil foarte activ, totuși nu este un lucru rău pentru ei. Articolul de aici(ce are la bază un studiu) susține că, de fapt, copiii activi au șanse mai mici să aibă probleme cu depresia și că nu este suficient doar să le limităm timpul petrecut în fața ecranelor, ci să îi încurajăm să se implice în activități sportive. Deci, hai să îi lăsăm să se zbenguie, să alerge, să danseze, să se dea peste cap. Hai că le luăm unicorni, căluți, păpuși mingiuțe, în loc de tabletă sau telefon. Cu siguranță, un copil “zbenguit” se va dezvolta mai sănătos decât unul ce stă lipit de tabletă zi după zi. Hai să îi încurajăm să își trăiască în mod activ Copilăria. E o perioadă pe care o trăiești o singură dată în viață! P.s.: Dacă vrei un unicorn pentru Crăciun, trebuie să te grăbești cu înscrierea pe listă, deoarece sunt lucrați handmade de o mămică specială, iar timpul este limitat. Cu toții știm cum este să jonglezi între muncă și copil. Unicornii nu sunt aduși din China și făcuți pe bandă rulantă, ci sunt unici, personalizați după dorințele copilului și lucrați cu dragoste. Așa că, dacă vrei o jucărie cu suflet Crăciunul acesta, grăbește-te să te treci pe listă, căci timpul zboară și imediat începem să împodobim bradul (eu abiaa aștept!) Deci dacă vrei unicornul sau păpușica, grăbește-te să te înscrii pe pagină, cât încă mai sunt locuri:)

P.s.2: Iată și pozele. Cu Iunia nu prea am avut ce poze să pun în afară de câteva de la wresling, când sufoca cu iubire unicornul. Dar hei, dragostea e dragoste😊

5 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page