top of page

Idei: cadouri de Crăciun pentru prichindei


Cea mai importantă resursă a unui om este timpul. Cel mai prețios cadou pe care îl putem oferi copiilor noștri este timpul petrecut alături de ei. Nimic nu se compară cu aceasta. Un copil are mare nevoie de mama lui în fiecare etapă a vieții, dar mai ales în primii anișori. De aceea, unele mămici aleg să lucreze de acasă, încercând să petreacă mai mult timp cu copiii lor, îmbinând și partea de afaceri și partea de familie.

Știai că există asociația “Work at Home Moms România” care sprijină și promovează mamele antreprenoare, mamele care lucrează de acasă sau ca și freelancer? Ei bine, această asociație sprijină mămicile din România să poată petrece mai mult timp cu copiii lor, lucrând de acasă. Poți găsi site-ul asociației aici. Pentru că rezonez foarte mult cu ideologia Work at Home Moms România, am decis ca ultimul articol cu idei de cadouri pentru Crăciun, de anul acesta, să fie doar cu produse handmade, făcute de mămici ce lucrează de acasă și pe care le-am cunoscut prin intermediul ascociației Work at Home Moms. Asadar, dacă vrei să îi oferi copilului tău, Crăciunul acesta, un cadou deosebit, personalizat pentru el și să și sprijini, în acest mod, o mămică talentată să petreacă mai mult timp cu copilul ei, ei bine, iată ideile mele: 1. Păpuși pentru degete - Poveștile Copilăriei

 Papușile sunt croite din fetru. Dimensiuni aproximative: 8cm/3.5cm. La cerere se poate realiza și o căsuță din carton pictată, sau din fetru, specifică fiecărei povești.

Povești disponibile: cei trei purceluși, ridichea uriașă, scufița roșie, Albă ca Zăpada, Goldilocks și cei trei ursuleți. Păpușelele pentru degete dezvoltă imaginația, creativitatea și comunicarea la copii, fiind utile și în terapia copiilor cu autism.

 Pretul unei povesti este de 45 de lei. Prețul casuței din carton este 25 de lei, iar al celei din fetru este 40 de lei. Poți vedea toate variantele pe pagina Handmade creative by Andra.

2. Ghetuțe croșetate

Ghetuțele croșetate pentru copii sunt comode, cu talpa moale și flexibilă. Firul folosit poate fi bumbac( este mai călduros) sau microfibră. Ghetuțele pot fi folosite atât în exterior, în sezonul primavară-toamnă, cât și în interior, la grădiniță, serbări școlare, dar și în casă. Orice pereche se poate personaliza, atât ca model, cât și culoare, sau năsturel. Un avantaj ar fi faptul ca fiecare poate avea o pereche unicat, folosindu-se culorile preferate.

Se poate realiza orice marime, începând cu numărul 19, talpa interioară de 13 cm, pana la mărimea 32, cu talpa interioară  de 22 cm. În funcție de model si mărime prețul variază între 80 si 110 ron. Poți vedea această idee de cadou pe pagina Croșeta cu Dichis by Geanina.

P.s.: Și eu i-am cumpărat Iuniei o pereche de ghetuțe croșetate, realizate de această mămică talentată și suntem foarte încântate de ele, deci le pot recomanda cu drag, căci le folosim de ceva timp:)

3. Brăduț cu clapete

 Pentru cele mai mici mânuțe și minți curioase a fost creat bradul cu clapete. Este o jucărie ideală pentru stimularea curiozității, dezvoltarea motricității, a vocabularului și a simțului tactil. Sub fiecare clapetă se află câte o figurină din lemn cusută, iar tema este la alegere: animale, vehicule, pești, figurine tematice de iarnă. Astfel cei mici pot învăța cuvinte noi, culori, despre localizarea în spatiu a unui obiect etc.

 Bradul are aproximativ 20 cm, iar prețul de pornire este de 20 lei, în funcție de dimensiunea și accesoriile dorite. Produsul se personalizează in functie de vârstă, iar pentru copiii mai mari se pot folosi litere sau cifre si se pot crea diverse scenarii de joc. Poți vedea minunații brăduți educativi pe pagina Manute Dibace.

4. Jucării de lemn

Jucăriile sunt lucrate din lemn natur, si date cu ceară naturală de albine. Se pot folosi în diverse moduri, ca puzzle, sau decor în camera copiilor sau cadou pentru familii, în funcție de numărul membrilor.

Se pot folosi ca șablon pentru desen. De exemplu, forma unui ponei, desenată pe mai multe foi și apoi, în jurul lui, copilul poate desena poneiul în padure, la mare, la munte, în locuri fermecate și inventate de el, sau poate crea, în desen, o poveste.

Jucariile pot fi pictate împreună cu copiii sau decorate prin diverse tehnici.

Frumusetea lor e că se pot folosi seara în povesti, să fie o unealta pentru a le explica prichindeilor despre îmbrațisare, dragoste, nevoia de apartenență la familie.

Părintele poate inventa povești scurte, pe o anumită tema, cu familia de iepuri de exemplu, și poate folosi în poveste jucariile, cum ajunge iepurasul înapoi în brațele mamei, după ce s-a rătăcit, sau importanța tăticului, cum a plecat la serviciu și se reîntoarce acasă.

Dimensiunile jucăriilor variză între 10x15cm și 15x20 cm, iar prețurile sunt în intervalul 35-60 de lei. Poți vedea deosebitele jucărioare pe pagina Atelier AVINI wood design.

5. Set: păturică patchwork + jucărie bebeluși

Paturica patchwork ! Aceasta are o față realizată prin tehnica patchwork din materiale de calitate, ce conțin bumbac 100% si o față din plush fleece din bumbac ( bumbac 80% , poliester 20% ) . Dimensiune paturica 80cm*80cm. Jucaria handmade este sub forma de cub, cu zdrăngănitoare și inel de agățare,asortată. Fața jucăriei este realizată din bumbac imprimat (bumbac 100%).

 Jucăria este umplută cu fibră siliconică hipoalergenică, ce permite spălarea acesteia fără a se deforma. În functie de dimensiune și model, prețul unui astfel de set poate varia între 95ron și 150ron, la care se adauga prețul pentru personalizare. Articolele pot fi brodate cu nume, data nașterii sau diverse mesaje, în functie de dorințe. Poți găsi acest set și multe altele pe pagina Bumbi Scutecel.

6. Coliere pentru alăptare

Colierele de alăptare Iris&Nin sunt destinate bebelusilor, dar și mămicilor.

Pentru bebeluși sunt o soluție ce îi ajută să depășească mai lin perioada de dentiție, dar și senzorială, pentru că se pot juca cu ele când sunt în brațele sau la pieptul mamei. Pentru mămici este practic în egală masura, pentru că aceste coliere le scutesc de micul disconfort al alăptarii generat de zgârieturi, ciupit, tras etc.

Colierele sunt realizate în întregime sau combinație de silicon alimentar bpa free și lemn de fag netratat, preturile sunt intre 45-60 lei, în functie de complexitate.

Ca și direcție, colierele sunt jucăuse și minimaliste, iar pentru mulți, nici nu este foarte evident că sunt de alăptare:)

Poți vedea muulte modele pe pagina Iris&Nin.

Așa-i că sunt niște cadouri minunate, care pot fi personalizate special pentru copiii noștri? Ție care îți place cel mai mult? P.s.1.: Dragilor, acest articol face parte din seria “idei de cadouri”. Acestea nu sunt produse pe care eu le-am testat și încercat personal (cu excepția ghetuțelor pe care le pot recomanda cu mâna pe inimă), ci doar idei faine pentru ceea ce i-ai putea lua piticului tău, sprijinind o mămică ce lucrează de acasă. Atât descrierile produselor (puțin editate), cât și pozele lor, aparțin mămicilor creatoare. P.s.2: Prețurile diferă în funcție de personalizarea și complexitatea produselor. Aceasta e magia handmade, nu sunt cadouri pe bandă rulantă, ci cadouri lucrate cu multă dragoste și unice, pentru fiecare copilaș. P.s.3: Eu am vorbit cu mămicile creatoare și le-am rugat să îmi prezinte ce au pe stoc sau pot livra până la Crăciun. Dacă îți dorești cadouri pentru altă ocazie, poți studia paginile de Facebook ale mămicilor, pentru că au muuulte opțiuni din care poți alege:)  

5 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page