top of page

Activități pe timp de toamnă


Se pare că a venit toamna și a venit mai brusc și mai în forță decât mă așteptam. Cât timp a fost cald, am stat mai mult pe afară alergând fluturașii, bălăcindu-ne în piscină sau sărind pe trambulină. Nici cățeii vecinilor nu au scăpat nealergați și nici tricicleta neplimbată. Am învățat să udăm și să îngrijim plantele din grădină și mai ales, să ne bucurăm de soare. Spun “noi” pentru că și mie îmi place tare mult vara când este cald și ne putem bucura de activități în aer liber. Dar ce ne facem acum când sunt 4 grade Celsius afară? De ieșit din casă, noi tot am mai ieșit, dar nu putem sta mult. Nu că ar îngheța pitica, ci că îngheț eu. Ea deși are mânuțele și obrăjorii reci ca un sloi de gheață, tot ar sta jumătate de zi în frig. Ei bine, eu nu. Stau și eu o jumătate oră, hai o oră, dar mai mult.. nu e pentru mine😁 Așa că m-am pus din nou pe căutat activități pentru copii, ca să ne putem distra și învăța chiar și pe vreme urâtă. Încă de săptămâna trecută, am venit la bunici, unde am avut grijă să iau diverse jucării și activități după noi ca să nu ne plictisim, dar să mai și învățăm lucruri faine.

Astăzi vreau să povestesc despre cariocile noastre de desenat. Nu sunt doar niște carioci, ci sunt carioci de colorat faine, cum nu știam până de curând, că există și în România. Am tot văzut activități pe Pinterest de genul “do a dot”. Sunt o multiiime și cu ajutorul lor copiii pot învăța alfabetul, formele geometrice, culorile, cifrele, animăluțele, ei bine.. pot învăța aproape orice! Activitățile sunt diverse și sunt în principal destinate copiilor mai micuți, cei numiți de americani “toddleri”, care nu știu încă să țină corect carioca sau pixul în mână, dar care pot astfel să se bucure și ei de distracția coloratului.

Cum le-am folosit noi și ce mi-a plăcut la ele?

Atunci când achiziționezi cariocile “Do a Dot” primești și un set de 30 de activități printate. Trebuie să recunosc că nu am reușit, într-o săptămână jumătate, să facem toate activitățile, nici pe departe. Am reușit să mai colorăm părți din anumite lite