top of page

Ce cărți citim la 4 ani

La 4 anișori deja pot spune că noi chiar citim cărți. Dacă odată le doar le răsfoiam așa mai agale, ei bine, acum avem răbdare nu doar să ascultăm, ci chiar să savurăm fiecare detaliu al poveștii sau activității alese. Despre beneficiile cititului la copii am mai scris aici, iar despre beneficiile cititului la mămici am scris aici, deci nu voi mai insista. Eu sunt o mare fană a cărților și încerc să cultiv iubirea de carte și în fetițele mele. Și dacă tot citim, am decis să povestesc și aici despre cele pe care ne uităm în prezent, ca să fie de folos și altora. Deci hai să vedem care sunt cărțile noastre preferate acum:



1. Carte cu stickere - În Spațiu

Nu este chiar o carte pe care o poți citi, ci mai degrabă una cu activități, care are însă mare mare succes. Stickerele sunt reutiliabile așa că sunt mai mereu lipite și dezlipite, ca să se potrivească noului scenariu dictat de imaginație. Ba chiar ne și prefacem că astronauții vorbesc uneori. Ce să mai.. un succes total!



2. Seria ”Cărțile Bibliei pentru copii”

Acest set conține 15 povestiri biblice, cu imagini viu colorate și povestite pe înțelesul piticilor. În această perioadă sunt preferatele noastre și sunt cerute seară de seară, pentru a mai descoperi încă o minune pe care Dumnezeu a făcut-o. Sunt tare faine și le recomand. Pe noi ne-au cucerit.


3. Micul Imbatabil

Acesta este mai degrabă un material educativ decât o cărticică, dar este extrem de fain realizată. Pitica îmi cere iar și iar să vedem ”ce ne întreabă ursulețul?”. Este sub formă de întrebări și răspunsuri, iar copilul învață enorm de multe lucruri, deoarece știm prea bine, studiile au demonstrat că înveți cel mai bine atunci când greșești. Așadar dacă pitica greșește o dată, află răspunsul corect, iar data viitoare va ști informația. Sunt extrem extrem de bine realizate astfel încât te vei plictisi tu ca părinte, înainte să se sature copilul. Și chiar știu ce spun. Sunt cerute iar si iar. Și chiar dacă sunt pentru copii de 5-6 ani, la noi merg foarte bine și la 4 anișori. Le super recomand. Pot fi achiziționate de aici.



4. Cartea mea cu povești

Pentru că piticei au început să îi placă mult poveștile, am decis că este timpul să încercăm să le citim și pe cele clasice: Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Pinochio șamd. Deși uneori se mai sperie de evenimentele sau de personajele negative (precum lupul) a învățat că poveștile se termină cu bine și a învățat să nu se mai teamă. Cartea pe care am ales-o este foarte bine ilustrată și viu colorată astfel încât mă roagă să îi mai citesc iar și iar poveștile. Cred că poveștile sunt foarte importante la această vârstă, dezvoltă creativitatea și imaginația și îi învață pe copii să viseze la tărâmuri îndepărtate. Eu am achiziționat cartea de aici.



5. Listen and learn - Învață engleza

Pentru mine este foarte important ca fetițele mele să învețe engleza de mici. Eu am învățat-o de la vârstă fragedă și mi-a prins foarte bine în viață. Engleza îți deschide noi orizonturi și ai acces la multe resurse, dacă o cunoști. Așadar i-am reachiziționat (când era mai mică a rupt cartea aceasta, tot jucându-se cu ea) cărticica ”Listen and learn - First English Words”, de la Usborne, ce conține cuvinte spuse de un nativ, disponibile atunci când apeși pe imaginea lor. Astfel copilul asociază imaginea cu sunetul auzit, învățând cuvinte în engleză. Unele vor rămâne în memorie mai mult ca altele, dar e bine să începi de undeva.



BONUS: Mai răsfoim din când în când și cărticica surorii de 1 anișor, doar așa pentru distracție senzorială:)



Acestea sunt cărțile pe care le citim, răsfoim și studiem noi în perioada aceasta. Sunt sigură că vor mai urma multe altele, mai ales cu povești, deci voi actualiza articolul pe măsură ce le mai descoperim. Cum vi se par cărticelele noastre? Voi ce recomandări aveți? Ce mai citiți cu piticii în această perioadă?


 
0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page