top of page

Cum faci să îți reziste florile mai mult în vază?


Pentru ca orice eveniment sau chiar casa noastra prinde culoare atunci cand este impodobita cu aranjamente florale, pentru ca, din pacate, florile in ghiveci nu par sa ma indrageasca si pentru ca este o pasiune de-a mea, as vrea sa impartasesc cateva trucuri care lungesc durata vietii florilor taiate pe care le folosim in aranjamentele florale.

Nu este un domeniu in care sunt experta, pur si simplu m-am interesat si am incercat mai multe solutii pana am gasit-o pe cea mai potrivita. Veti gasi mai multe variante.. fixativ, sare, otet, zahar, le-am incercat si eu si pana la urma cred ca am gasit combinatia care functioneaza cel mai bine.

Pentru a fi mai simplu si mai structurat o sa pun solutia mea pentru pastrarea florilor in cativa pasi:

  1. Indepartarea frunzelor cel putin acolo unde tulpina intra in contact cu apa. Prin acest procedeu evitam acumularea de bacterii pe frunze.

  2. Curatarea atenta a vazei in care vor fi puse florile

  3. Adaugarea unui cubulet de zahar (sau o jumatate de ligurita de zahar, in functie si de marimea aranjamentului floral). Acesta va ajuta la hranirea florilor.

  4. Adaugarea catorva picaturi de tarie (eu am folosit tequila) in apa pregatita deja. Aceasta are rol antibacterian, protejand astfel florile.

  5. Repetarea pasilor anteriori zilnic. Acesta este un pas foarte important si trebuie respectat cu strictete. Acele 2 minute pe zi care ne sunt necesare pentru acest proces maresc considerabil durata de viata a florilor taiate.

Acestia sunt pasii pe care eu ii folosesc. Cu siguranta este plin internetul de astfel de trucuri, insa aceasta este combinatia care pentru mine a functionat cel mai bine si credeti-ma am incercat cateva. Dar incercati, experimentati si dati-mi de stire daca gasiti o solutie mai buna, caci este un subiect de mare interes pentru mine.

Astept parerile voastre despre procedeul folosit de mine, dar si propriile voastre "retete" folosite la aranjamente.


 

6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page