top of page

Waffles (gofre) dietetice (low-calorice)

În ultima vreme preocuparea mea principală a fost cum să mânânc mai sănătos și mai ales, mai puțin caloric. Ba chiar mi-am luat și o aplicație de numărat calorii și o folosesc zilnic.



La început mi-a fost mai greuț să notez absolut tot ce mâncam, dar fiind obisnuită de la notatul cheltuielilor (citește și despre cum să economisești mai bine) m-am obișnuit rapid, s-a format un obicei și acum chiar a ajuns să îmi placă să notez tot ce mânânc.

Și s-a și văzut! Am slăbit 5 kg în aproape două luni. Eu sunt tare mulțumită și voi continua cu această metodă. Nu este pentru oricine și nu oricui îi va plăcea să noteze tot ce mânâncă, dar dacă crezi că ai putea face asta, eu te sfătuiesc să încerci.



Daaar pentru ca aceasta să funcționeze a trebuit să fac un research de rețete low calorice (cu calorii puține), care să fie și gustoase și am găsit ( și modelat) o super rețetă de brioșe proteice ( se numesc proteice deoarece conțin multe proteine, conțin și praf de proteină și făină de migdale, care conține mult mai multe proteine decât făina de grâu). ACeasta este o rețetă pe care vreau să o pun în curând pe blog. Noi le mâncăm în fiecare dimineață la micul-dejun dar nu am apucat niciodată să fac fotografii când le-am făcut (le facem o dată pe săptămână). Așadar, va urma :)



Dar astăzi vreau să îți propun o super rețetă de gofre low-calorice. O gofră din aceasta are 119 calorii (la 51 de grame) deci 237 de calorii la 100 de grame, ceea ce este foarte bine comparat cu gofrele obișnuite care au 4-500 de calorii la 100 de grame.



Rețeta este pentru 4 gofre și sună cam așa:


Ingrediente:

1. Fulgi de ovăz - 90 de grame

2. Albusuri de ouă (se găsesc la Lidl la cutie) - 90 de grame

3. 2 ml de esență

4. 5 grame (jumătate de plic) de praf de copt

5. 150 de grame iaurt grecesc 2% Straggisto (se găseste in Lidl si Kaufland)

6. 2 grame de sare

7. 10 grame îndulcitor (în funcție de cum știi că îndulcește îndulcitorul tău poți să ajustezi gramajul)




Mod de preparare:

1. Se adaugă fulgii de ovăz în blender și se mixează până se obține o consistență de făină.

2. Se adaugă și celelalte ingrediente și se mixează.

3. Se adaugă compoziția rezultată în aparatul de waffles ( un sandvis maker care are si componente de gofre luat de la Lidl) ca în poză (vezi mai jos).

4. După ce s-au rumenit, se scot gofrele și se servesc cu căpșuni (congelate de la Kaufland în perioada aceasta) și cu 10 grame de sirop de arțar (vezi poza mai jos).


Notă: Noi folosim diverși îndulcitori - eritritol, stevia, sirop de arțar, miere și un îndulcitor lichid de la Kaufland. De data aceasta l-am folosit pe cel lichid de la Kaufland (îl poți vedea în poza de mai jos). Are 1 calorie pe 100 de grame, deci 0 calorii la cativa mililitrii. Și îndulcește foooarte bine. Este genial acest îndulcitor, sincer!




Acestea au fost gofrele mele low-calorice. Ce spui de ele? Vei încerca rețeta mea? Dacă da, aștept o poză în comentarii cu ele :)


P.s.: Iată și pașii ilustrați în poze:




0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page