top of page

Waffles (gofre) dietetice (low-calorice)

În ultima vreme preocuparea mea principală a fost cum să mânânc mai sănătos și mai ales, mai puțin caloric. Ba chiar mi-am luat și o aplicație de numărat calorii și o folosesc zilnic.


La început mi-a fost mai greuț să notez absolut tot ce mâncam, dar fiind obisnuită de la notatul cheltuielilor (citește și despre cum să economisești mai bine) m-am obișnuit rapid, s-a format un obicei și acum chiar a ajuns să îmi placă să notez tot ce mânânc.

Și s-a și văzut! Am slăbit 5 kg în aproape două luni. Eu sunt tare mulțumită și voi continua cu această metodă. Nu este pentru oricine și nu oricui îi va plăcea să noteze tot ce mânâncă, dar dacă crezi că ai putea face asta, eu te sfătuiesc să încerci.Daaar pentru ca aceasta să funcționeze a trebuit să fac un research de rețete low calorice (cu calorii puține), care să fie și gustoase și am găsit ( și modelat) o super rețetă de brioșe proteice ( se numesc proteice deoarece conțin multe proteine, conțin și praf de proteină și făină de migdale, care conține mult mai multe proteine decât făina de grâu). ACeasta este o rețetă pe care vreau să o pun în curând pe blog. Noi le mâncăm în fiecare dimineață la micul-dejun dar nu am apucat niciodată să fac fotografii când le-am făcut (le facem o dată pe săptămână). Așadar, va urma :)Dar astăzi vreau să îți propun o super rețetă de gofre low-calorice. O gofră din aceasta are 119 calorii (la 51 de grame) deci 237 de calorii la 100 de grame, ceea ce este foarte bine comparat cu gofrele obișnuite care au 4-500 de calorii la 100 de grame.