top of page

15 nume speciale de fetite si semnificatia lor


Înainte de a avea copii, m-am gândit așa fugitiv, câteodată ce fel de nume mi-ar plăcea sa poarte copiii mei. Aveam în minte nume destul de comune, des întâlnite. După ce am rămas gravidă, însă, mi s-au schimbat preferințele. Am început să caut nume cât mai puțin întâlnite, rare, chiar unice :)

Am căutat destul de mult și am găsit, zic eu, cel mai frumos și deosebit nume pentru fetița mea, Iunia ♡

Am avut câteva variante din care să aleg, însă soțul meu își dorea să fie un nume românesc, sau cel puțin să sune românesc.

Așa că astăzi, vreau să împărtășesc o listă de 15 prenume foarte speciale, rare și deosebite de fetiță, cu proveniența și semnificația lor. Cine știe, poate pe această listă se află și prenumele căutat îndelung pentru prințesa ta☺️


Iată lista:

1. Kaira

Provine de la cuvântul "kairos", din limba greacă, ce înseamnă "momentul oportun" sau "șansa".

2. Mayla

Provine din limba poloneză și are ca semnificație cuvântul "întuneric".

3. Emmarie

Este o combinație între numele Ema și Maria, însă această combinație sună mult mai delicat, mai feminin, după părerea mea.


4. Arielle

Este un nume cu proveniență ebraică și înseamnă "leoaica lui Dumnezeu" (ari = leu + El = apelativ al lui Dumnezeu).

LE: Am ales acest nume pentru cea de-a doua mea fetiță. Este un nume delicat, feminin, dar puternic. Ea, într-adevăr, a luptat ca o leoaică, venind după o sarcină pierdută, apoi fiind o sarcină cu risc și placentă joasă și având apoi restricție de creștere intrauterină. În tot acest timp, am știut că am o luptătoare în burtică, ce merită un nume deosebit!

5. Elleta

Nume medieval, ce înseamnă "micul elf ".

6. Kyla

Nume irlandez. Semnificația lui este "Frumusețea pe care doar poezia o poate captura". Trebuie să recunosc că este unul dintre numele mele preferate 😍


7. Eliora

Vine din limba ebraică și înseamnă "Dumnezeu este lumina mea".

8. Eira

Provine din Țara Galilor și înseamnă "zăpadă".

9. Thea

Acest nume este unul foarte special pentru mine, deoarece a fost un nume preferat pentru mine, în sarcină. De fapt, pe ultima sută de metri, am ales între prenumele Thea și Iunia și l-am ales pe cel din urmă, însă Și acesta rămâne printre numele mele preferate de fetiță :) Provine din limba greacă și poate însemna "dar de la Dumnezeu" sau "zeiță". În mitologia greacă, Theia, era o "Titană" asociată cu lumina soarelui, a lunii și a cerului senin.


10. Kasia

Este o prescurtare a numelui Katarzyna, din limba poloneză și este posibil să însemne "puritate".

11. Erin

Nume de origine irlandeză. Înseamnă "pace".

12. Leia

Probabil este un nume mai des întâlnit, deoarece personajul principal feminin din Star Wars este prințesa Leia. Provine din limba ebraică și am găsit trei posibile semnificații. Poate însemna "obosită", "copil al cerului" sau "flori cerești".

13. Elsie

Printre preferatele mele🌷, un prenume cu rădăcini scoțiene, diminutiv al numelui scoțian, Elspeth (Elizabeth, în engleză), înseamnă "făgăduit lui Dumnezeu".


14. Rosaelia

Îmi place foarte mult acest nume, deși provine dintr-un obicei vechi, spaniol, acela de a împodobi mormintele cu flori. Acest nume, deși atât de delicat și special, este foarte rar întâlnit, tocmai din cauza asocierii cu acest obicei spaniol.

15. Aeliana

Nume antic roman, înseamnă "soare" sau "lumină aurie".


Acestea sunt numele mele preferate de fetiță și cum orice prințesă merită ce e mai bun, eu îți recomand setul acesta antiregurgitare personalizat cu numele piticei. De la această firmă ave, noi apărătorile pentru pătuț și suntem foarte mulțumiți:)

Ce spui despre lista mea cu nume rare pentru fetițe? Care este preferatul tău?


P.s.: Dacă nu știi ce ai în burtică, poți calcula printr-o metodă științifică ce ține cont de ovulație (vezi aici) sau poți încerca una dintre metodele băbești (vezi aici) :)

P.s.2: Dacă încă nu ai găsit numele potrivit, te invit să mai cauți și aici: 10 nume de fietițe inspirate din astronomie.



 


2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page