top of page

15 nume speciale de fetite si semnificatia lor


Înainte de a avea copii, m-am gândit așa fugitiv, câteodată ce fel de nume mi-ar plăcea sa poarte copiii mei. Aveam în minte nume destul de comune, des întâlnite. După ce am rămas gravidă, însă, mi s-au schimbat preferințele. Am început să caut nume cât mai puțin întâlnite, rare, chiar unice :)

Am căutat destul de mult și am găsit, zic eu, cel mai frumos și deosebit nume pentru fetița mea, Iunia ♡

Am avut câteva variante din care să aleg, însă soțul meu își dorea să fie un nume românesc, sau cel puțin să sune românesc.

Așa că astăzi, vreau să împărtășesc o listă de 15 prenume foarte speciale, rare și deosebite de fetiță, cu proveniența și semnificația lor. Cine știe, poate pe această listă se află și prenumele căutat îndelung pentru prințesa ta☺️


Iată lista:

1. Kaira

Provine de la cuvântul "kairos", din limba greacă, ce înseamnă "momentul oportun" sau "șansa".

2. Mayla

Provine din limba poloneză și are ca semnificație cuvântul "întuneric".

3. Emmarie

Este o combinație între numele Ema și Maria, însă această combinație sună mult mai delicat, mai feminin, după părerea mea.


4. Arielle

Este un nume cu proveniență ebraică și înseamnă "leoaica lui Dumnezeu" (ari = leu + El = apelativ al lui Dumnezeu).

LE: Am ales acest nume pentru cea de-a doua mea fetiță. Este un nume delicat, feminin, dar puternic. Ea, într-adevăr, a luptat ca o leoaică, venind după o sarcină pierdută, apoi fiind o sarcină cu risc și placentă joasă și având apoi